View Single Post
Staro 29.07.2021., 19:03   #4
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor vcendaki Pregled postova
Molio bi za neko drugo mišljenje ili čisto ako netko već ima iskustva

znači radim već u IT sektoru cca 5 god. prvenstveno održavanje računala, servera , mreža i sl. i pošto nisam informatičke struke htio bi položiti da imam i koji certifikat i zapeo mi je za oko CCNA certifikat

vidim da u Algebri daju za 8000kn CCNA akademiju i dobije se pravo na plaganje certifikata

i koliko sam čitao pluralsite je dosta dobar Online site za učenje istog tamo godinja premium preplata bi došla 450$ bonus je što imam godinu dana uvid na preko 7000 raznih tečajeva . Sa time što si moram još cca 250$ platit izlaženje na ispit CCNA certifikaciju

Šta biste Vi napravili ?

Hvala na bilo kojem razmišljanju prijedlogu sve je prihvačam
CCNA ti neće baš ništa značiti u životu (certifikat), osim eventualno u par ozbiljnih network firmi u RH.

Radije se orijentiraj rema Azure-u i AWS-u i kreni s njihovim cloud particionerima itd., jer je to budućnost.

CCNA nema toliko veze s sistemaštvom, tako da, ako ćeš ići u network smjeru, ok je za naučiti, ali cerfitikat, s njim ili bez njega, isto ti je.

Naučiš mnogo, nema se tu što, ali bi svakako preporučio CCNA na Algebri jer ćeš dobiti pristup Packet Traceru, odličan alat za igranje s mrežama.

Ali eto, znanja ima na netu brdo, free je, samo ga treba uzeti. Da se vratim 5 godina unatrag, ne bi išao na CCNA-a.
Mommistake je offline   Reply With Quote