Nakon nešto više od tjedan dana korištenja Pixel 4a, mogu reći da sam jako zadovoljan.
Ono čim nisam zadovoljan je smještaj FPR-a odozada, što oduvijek smatram besmislenim, iako mislim da je i dalje bolje i praktičnije rješenje od polurješenja sa FPR ispod ekrana. Ali dobro, to je stvar s kojom sam se pomirio već pri odabiru tog modela. Događali su mi se nesvjesni swipe-ovi notification bara preko FPR-a kad nisam koristio masku, ali uz masku je to puno bolje jer osjetiš kud ti kažiprst odozada bježi. Sam FPR radi odlično, tu nemam nikakve zamjerke.
Druga stvar kojom nisam zadovoljan su zvučnici - zvuk je dosta mlak, flat, pun treble-a. Iako je stereo u pitanju, uvijek bih odabrao jedan kvalitetniji zvučnik. Doduše, situacija na P4a se može, koliko-toliko, srediti sistemskim ekvilajzerom (Wavelet).
Ono što bih htio, da iskustvo bude potpuno, su neke geste kojima me razmazila Motorola, a to su chop-chop za paljenje bljeskalice i približavanje ruke uređaju da se upali ekran (ne znam koliko je to izvedivo zbog hardvera, ali bi teoretski trebalo raditi u djelokrugu proximity senzora).
Ostalim sam jako zadovoljan, pogotovo kad pričamo o cijeni od 315€. Prelazak s 6" (2:1) je prošao bezbolno - vertikalno je to tu negdje, uz malo okljaštrenu horizontalu. Nakon par dana mi je stari mob već bio prevelik i preširok (Moto Z3 Play).