View Single Post
Staro 19.07.2021., 22:29   #983
Romul
Premium
Moj komp

Romul's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Po meni kao i uvijek treba gledati siru sliku. Ovo je samo kulminacija vise faktora u zadnje vrijeme.
1. Verstapen i RB su nikad konkurentniji te Sir Hamilton osjeca prvi put pravi pritisak. Vettel u Ferrariju nikad nije bio ni izbliza prijetnja kao sto je Max. Rosberg je malo uspio mu uci pod kozu ali isto ni izbliza tako kao Max. Sir Lewis zna da je ovo legitimni konkurent dok je uvijek znao da je bolji od Rosberga i Vettela.
2. Sir Lewis je znao iz sprint utrke da jedina sansa za pobjedu da ga pretekne u prvom krugu, inace rezultat ce biti jednak kao i u sprintu
3. Max vozi izrazito agresivno i stavlja uvijek drugog vozaca u polozaj da odluci hoce li bit kontakta ili ne. Vozi tako od prvog dana i prije F1. Sad je jos malo izbrusio vjestine pa je manje gresaka sa njegove strane kao sto je radio prije par sezona. Sir Lewis se u svim dvobojima micao i cak ako odgledate cjeli prvi krug vidjet ce te da je u prvom zavoju nakon starta bio mali kontakt kad se Max vracao na stazu (desna straznja guma i lijeva LH prednja) pa na Wellington ravnici se mozda radilo o milimetrima da se ne dotaknu gdje je opet Max isao na Lewisa i onda dolazimo do sudara koji je bio neizbjezan.

Lewis je vise kriv za sudar u ovom slucaju ali po meni je to morao uciniti i dati do znanja Maxu da vise nema micanja. Diglo se puno prasine jer je bio high speed crash ali ovo je bilo neminovno i sad su napokon rukavice skinute, makse su pale i mislim da je bilo dosta one finoce i prijateljskog rukovanja i cestitanja sto je bilo totalno neprirodno. Fight je krenuo otvoreno i izmedju Tota i Hornera, napokon imamo pravi "rat".

Dakle, da sumiram, Sir Lewis je vise kriv za ovaj konkretni incident jer je bolid understeerao i nije bio ni blizu apexa kao sto je bio slucaj protiv Leclerca kasnije. Kazna i sve ostalo mi je osobno irelevantno. Pravila su takva kakva jesu ali imamo napokon pravu borbu dva ponajbolja vozaca na svijetu.

Smatram se objektivnim jer mi je totalno svejedno ko pobjedi od te dvojice vozaca. Mozda sam malo subjektivan kada su u pitanju momcadi za koje voze jer mi je Red Bull sa onim Markom Helmutom i Hornerom izrazito ali izrazito antipaticna. Oduvijek mi je to najljigavija ekipa od kad se pojavila u F1. Nije da mi je Mercedes drazi, dapace, ali Red Bull...
Romul je offline