Autor zwer54
Dobro su fanovi poslozeni, inace vejpam pa mi je lako testirat kruzenje zraka u kucistu... Zbog te 3090 sam i poskidao stranice... Ugl puhnem oblak prema cpu, sav vape nestane u manje od sekunde, bas je dobar propuh u kucistu... Doslovno je propuh.
E a sad ovaj drugi par cipela, bez PBO vuce oko 120W, sa PBO 200W na idle... Kad evo pokrenem CPUZ test, onda se sve skupa popne na 300W (citam sa napajanja, ima display za wate). Grafika vuce oko 95W na leru i ploca+cpu jos 100...
Nije samo amd da me zulja nego i te graficke, malo sam se igrao sa krivuljom, uspio natjerat 3080 da povuce 440W, odnosno konfa pri gamingu vuce izmedju 550W i 600W sto je pun k i to je kao nova tehnologija od 7nm na cpu i 8nm na grafi, trosi vise nego prije 10 godina... Ni racun za struju me ne hebe, ali kolko to govno moze sobu zagrijat, to su cuda... Uz sirom otvoren prozor gdje je vani temperatura od 13-14 stupnjeva, meni u sobi nakon 1h igranja ambient bude 27... Isfrustriran sam sa svim tim... Kud taj amd ne radi nista bolje, tud me ploca i taj bios hebe, tud se grafika grije ko da ima misiju radijatore u kuci grijat. Al ajd jos kad igram pa je sve vruce, jbg, zivim u irskoj di je prosjecna godisnja temperatura valjda 10 stupnjeva, sad sam i klimu narucio zbog sugavog kompjutera, nego muci me sto se pocnem preznojavat i kad radim od kuce, teams mitinzi, remote spajanje na servere i slicno, a meni u sobi 10+ stupnjeva toplije nego vani... I onda kad cujem da se intel grije (u odnosu na amd) prisere mi se odma...
Jer ja radim sve isto vec 3 godine, a vruce u sobi mi je otprilike od kad sam presao na RTX + amd...
A ova 3090 od evga, e to je prica za sebe... Ne samo da se grijala nego mi ju covjek vratio nakon sto sam prodao jer kod njega je pocela rikavati pa sam ju morao slat na RMA i platit 80 eura postarinu... Sad su mi novu poslali, od kako je stigla gurnuo sam ju pod stol u cosak, tvornicki zapakiranu i cekam kupca... To isto da mi netko prica da cu imat top model od high end graficke i da uopce nemam zelju ubacit to u svoj pc, rekao bi da je lud... Smece od evga, kupio sam to govno sad i vise nikad... Sutra ako bog da bti ce prodana i to je to od mene kaj se evga tice...
|