View Single Post
Staro 18.07.2021., 14:09   #11268
Karlo666
Premium
Moj komp

Karlo666's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
Citiraj:
Autor p4r4d0x. Pregled postova
u ovom postu si sve reko. ocito neznas sta je regleta i brkas ih sa uvodnim kutijama i izvodnim ormarima
Ako si ti to tako shvatio da nemam pojma šta je regleta a šta uvodna kutija neznam šta da ti kažem ili vadiš iz konteksta ili si pročitao samo moj jedan post sa slikom moje PTT/uvodne kutije pa si brzinski zaključio da mislim da je regleta.
Još sam ovdje 11+ godina pa ispao bih totalni idiot da neznam najosnovije stvari šta se tiče telefonije.
Plus ovo ti je prvi i jedan jedini post na ovom forumu?

Citiraj:
Autor p4r4d0x. Pregled postova
moj savjet ti je iduci put kad pozoves tehnicara budi pristojan, suti, ponudi ga picem i covjek ce odradit posao kako treba
Znači tvoj savjet je da zovem tehničara da mi svine dvije žice i baci na pod tipa kao ovde gore moja slika sa vrićama ljepila.
Baš super.
A kad smo kod toga znači tebi je uredu da mom susjedu tehničar raskopa uvodnu kutiju na fasadi(koja je baš pripremljena za to) jer mu je teško povući pola metra crnog ISP kabela pa eto dan danas taj kabel visi van kutije ko najveći svinjac.
E to neće proći kod mene radije ću otkazat uslugu nego da mi netko kopa po stanu/kući.
Tvoje je kao tehničaru ISPa da se spojiš na moj UTP kabel a posao kako ekipa to radi neželim niti kometirat jer kao što sam rekao ISP tehničari su uvijek u strci zbog gazde jer taj dan ima zabilježeno koliko mora obać korisnika.

Citiraj:
Autor okarm Pregled postova
eto, vidis da ipak nije problem u spoju koji je HTovac napravio nego u lokaciji tog spojnog mjesta kad ga vlaga ubija
Bio je problem veći na mom UTP kabelu(pola korodirao) pošto imam dva broja i usluge preko jednog ISP kabela (Firma+Privatno) najveći problem je bio za Firmin dio gdje je dnevno šišalo po 10000 CRCa a Privatni dio je znao svako 10 dana imati random DCove i gubitak Synca.
Samo 10cm od vrha kabela od ISPa je korodirao koji sam sam precikao i rješio na kvalitetan i uredan način.
Poštujem meštre i znalce poput tebe sa takvima se uvijek može al ne ovake kao ovaj gore koji je odmah mahinalno zaključio da neznam što je regleta a što uvodna kutija jer hej postavio sam sliku uvodne kutije a komentiram kako su reglete u Kaštelima razvaljene.

A kad smo već kod toga možeš li nam reći ako znaš zašto nekada DSLAM neodgovara na auth. zahtjev pa niti pola minute kasnije ponovi i podigne PPPoE bez pola muke i da ista je stvar i na ISP ruteru u ovom slučaju ZTE V4
Ovo se je počelo dešavat prije par tjedana kad je TComu roknio PPPoE auth oko 2 ujutro kad su ISP ruteri poblesavili pa su trebali klasični FR dok su ovi drugi digli PPPoE čim bi se DSLAM javio na zahtjev.

Code:
Jul 17 05:53:16 pppd[8621]: Connected to fa:16:3e:e9:c4:6a via interface wan0
Jul 17 05:53:16 pppoe-relay[8617]: PADS packet from fa:16:3e:e9:c4:6a on interface wan0 does not have Relay-Session-Id tag
Jul 17 05:53:16 pppd[8621]: Connect: ppp0 <--> wan0
Jul 17 05:53:46 pppd[8621]: No response to PAP authenticate-requests
Jul 17 05:53:46 pppd[8621]: Connection terminated.

Zadnje izmijenjeno od: Karlo666. 18.07.2021. u 14:30.
Karlo666 je offline   Reply With Quote