View Single Post
Staro 15.07.2021., 14:05   #1210
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
5km/h među pješacima možda zvuči sigurno za obje strane, ali može li se držati ravnoteža na romobilu pri toj brzini? Ograničavanje snage na 250W?! Nebuloza koliko hoćeš.
Citat koji sam vec naveo, stavlja tih 5 km u realne okvire s njima se jedino želi usvojiti:

Zakonski alat kojim će se u slučajevima prometnih nesreća moći kazneno procesuirati vozače el. romobila što do sada nije bilo moguće.

Formulacija kao neka vrste rukavice zakonodavca u kome veli, da brine o sigurnosti pa navodi preporuku. I najgori politikom ili strukom vodjen zakon radi i neke izvide, pa zna da je tih 5 km imaginarno. Ako ce nekoga uciniti sigurniji, koji inace nije uvidjavan prema pjesacima, nemam nista protiv, ali 10 do 15-tak km nije nikakva strasna brzina, dovoljno vremena za reakciju i korekciju. Jasno, za one koji pred kaficima znatno usporavaju, pred haustorima, bilo kojim ulazima/izlazima, pred skretanjem u drugu ulicu, pred ljudima koji hodaju, posebno u suzenjima kolnika.

Zanimljivo, osim ako nesto nisam propustio, elektricni (uni) monocikli prakticno ne postoje u regulama? Kako je njihova cijena znatnija od sredine ponude romobila, valjda ih nema toliko, ali bez problema idu 40+ te imaju potencijala prilicnu stetu napraviti sebi i prepreci, jer prva linija kontakta na monociklu, u trenutku nesrece, upravo ce biti tijelo u tijelo, ili znatna trauma donjeg dijela tijela, onoga koji ce biti udaren u vecoj brzini.

Steta sto ne mozes stvari nositi na njemu, inace mi je jako atraktivan u voznji. Ima li vlasnika na forumu koji ga voze?

Citiraj:
Autor LAcy Pregled postova
Na vecim je valjda stabilniji zbog inercije al' onda je i opasniji i za korisnika i okolinu.
Zanimljivo, za nekoga tko ne vozi romobile, sad zauzimas i kompetencije?

...

*** Dalmatinka - Istine Glas***
Visage je offline   Reply With Quote