Po meni i glavni razlog kupnje Vitare je to kaj je to nov, praktičan obiteljski auto koji nudi funkcionalnost za (bar do nedavno) normalnije pare.
Vozil sam se u njoj nekoliko puta, i iako auto vidiš da nije luksuz niti je osjećaj materijala unutra super, ali mi se čini kao auto koji bude pouzdan, robustan i koji bude izdržal raubanje nekog prosječnog familijskog čovjeka.
Manji je rizik u odnosu na rabljeno (ne velim da je rizik 0), imaš garu i znaš da si prvi vlasnik, i imaš kolko tolko moderan Euro 6 agregat unutra pa ne gušiš ekipu iza
E sad, da bum iskren, ne znam kaj se nudi za iste pare a da je novo i bolji odabir od Suzukija... Iako nisu ista klasa vozila, ona Škoda Octavia 1.6 TDI kaj je išla za 127k kn se činila kao jako dobar odabir. Isto ko i Focus prije nego je novi model izašel.
Zapravo, najbolje kupiti model na odlasku, dobiš novi auto a opet povoljnije i sa riješenim dječjim bolestima.
EDIT: Ajde da onda pitam, sad kad sam već tu pisal - Honda Civic 10. generacije - kaj ga više gledam to mi je manje gadan, toliko da mi se počel ful sviđati i da ga škicam ko potencijalni sljedeći auto. Vidim na njušci da još uvijek drži grdu cijenu, pa me zanima ima li vlasnika ovdje, ili bar ekipe koja je imala dodira s tom generacijom Civica? Ja nit sam ga vozil nit sam sjedil u njemu, tak da u teoriji je auto mi super, al praksa - ko i u drugim stvarima, fali iskustva