View Single Post
Staro 14.07.2021., 11:32   #4592
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Datum registracije: Feb 2014
Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
Kaže u članku da su potrebni win11 da bi se procovi iskoristili kako treba...kao da je samo do win, pa treba i sve drugo optimizirati za ta čudesa. Će da vidimo.
Citiraj:
Autor Sinac Pregled postova
Ovo me podsjeća na one silne video klipove na Youtubu gdje tvrde kako na Intelu XX00 možeš "otključati" hyperthreading, a onda ispadne da prikažu kako u BIOS-u možeš uključit/isključit taj hyperthread na "K" procesorima.
Jasno bi mi bilo da trebaš imati Windows 11 radi drajvera za matičnu ploču, ali imati ih radi "potpunog iskorištenja performansi"???
I još k tome prema ovim (neslužbenim) brojkama, najjači Alder Lake Core i9-12900K ispada svega ~10% brži/bolji od Ryzen 9 5950X modela.
Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
Nadalje, izgleda da je Ian Cutress potpuno u pravu kad veli da će se Intel zajebati, ako s Alder Lakeom ne omogući punu DDR5 podršku, jer po svemu sudeći samo će najskuplje high-end LGA-1700 ploče dolaziti s DDR5 DIMM-ovim, dok će sve ostalo biti usmjereno prema aktualanim i cjenovno prihvatljivijim DDR4 modulima. Na taj način nadolazeći Alder Lake modeli mnogima neće biti pretjerano zanimljivi, jer svakako opet moraju mijenjati kompletnu platformu, samo da bi ponovno završili na DDR4, dok će najjači Alder Lake modeli potpomognuti DDR5 platformom biti u rangu ili malo bolji od postojećih Zen 3 modela. Naposljetku ćemo imati situaciju u kojoj Intel godinu dana nakon Zen 3 preCtavljanja izdaje nešto što je možda malo bolje od konkurencije.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750
AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5
The Exiled je online   Reply With Quote