View Single Post
Staro 13.07.2021., 18:44   #2995
captainvuki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Preporuka PC konfiguracije za kupnju

Tribala bi mi preporuka za PC konfiguraciju,kupujen odma.Cijena najvise do 25000 kn,gotovina,jednokratno placanje,ne kartice,ne na rate.Koristicu kompjuter za video obradu u programu Cyberlink PowerDirector i igranje igara.Ne tribaju mi mis,tipkovnica,zvucnici,printer i monitor.Monitor iman Asus PG43U,tako da mi triba kompjuter koji je u skladu sa svin mogucnostima ovoga monitora.Ako je moguce u ovu cijenu da se ubaci graficka kartica sa 3 8-pin strujna konektora,tako da se moze bolje dizat takt,ako ne onda moze model i sa 2 8-pin strujna konektora.Kuciste bi volija da nije puno veliko,ustvari da bude onolike velicine i funkcionalnosti da se moze izvest vrlo dobar protok zraka u kucistu da se komponente ne pregrijavaju.Triba mi da se moze izvest bar 1 usb tip c ulaz sa prednje strane kucista i da bude jedna strana od kaljenog stakla da se vidu komponente unutra i da se kabeli mogu lipo slozit da se sta manje vidu,zato mi je bitno da kabeli od napajanja budu sta duzi.Sta se tice maticne ploce,volija bi da podrzava usb 3.2 2x2 standard i Thunderbolt 3 standard iz kutije,bez dodatnih kartica koje bi tribalo kupovat(ako nema podrske za to,kupicu dodatne kartice).Procesor mi triba dovoljno jak da u isto vrime mogu radit video obradu,igrat igru i slat video od igre na internet servis u realnon vrimenu bez znacajnog gubitka performansi.NVME ssd bi volija da ima bar 2 TB,sta vece brzine zapisa i triba mi jos jedan dodatni disk od bar 10 TB di cu spremat gotove video datoteke.Ne volin RGB izvedbe komponenti,da svitli u ko zna koliko boja,volin jednobojno ili da se bar moze podesit da ne svitli nista u vise boja.Hladnjak za procesor mi triba sve u jedan vodeno 360 mm,tako da se ne pregrijava.Kupovacu Windows 10 pro operativni sistem maloprodajno izdanje(na usb ce bit windowsi tako da mogu prvu instalaciju napravit bez problema),tako da i to triba uracunat u ovu cijenu koju san stavija.Sam cu slagat kompjuter,a komponente cu kupovat u raznin ducanima,jer nece sve komponente bit u jednome ducanu najjeftinije.

Zadnje izmijenjeno od: captainvuki. 13.07.2021. u 22:39.
captainvuki je offline   Reply With Quote