Citiraj:
Autor Bruno_Rv
Slažem se, takvoj mrcini fali 3.0 ako pricamo od dizelu. 2.0 je nekome dovoljno, ali nekoke je i 1.6 dovoljno jel  .
Ciljam baš na tu generaciju prvenstveno radi prostora. Stvarno je prostran, gepek velik. Nisam ga nikad vozio ali jesam passata 2015 2.0 highline i leđa jedva preživila put Rovinj - Beč. U c5 2012. ne osjetim taj put ,hidraulika i super sjedala ali jbg, ipak je to auto baš za to, autocestu i dug put. Ali mjesta traga ima jako malo i gepek je mali
|
Superb je mnogo udobniji od passata.
Vozio sam Superb karavan 2016., 2.0 TDI DSG 150 KS i Passat R 2021., 2.0 TDI DSG 200 KS 4 motion, limuzina.
Sjedišta u pasatu su znatno uža i meni neudobna. Passat mi jegeneralno sav nekako uzak unutra. Moja Octavia 2016. je komfornija od Passata.
Superbu je motor od 150KS dovoljan za normalnu vožnju, bez nekih pretenzija na stiskanje i jurcanje. Verzija od 190 KS mu odlično stoji, naročito ako je uparena sa 4x4 pogonom.
U Sloveniji je Superb 2016. 2.0 TDI sa 150 KS i DGSom u februaru prošlje godine plaćen tačno 17000€. Karavan sa Columbo navigacijom (najvećom mogućom), bixenon farovi, dvozonskom digitalnom klimom, kamerom za lane assist, prednjim i zadnjim parking senzorima, kamerom za parkiranje, električnim prednjim sjedištima i memorijom pozicije za vozačevo, grijanim sjedištima naprijed i grijanom šajbom i volanom. Predjenih 165000 km, održavano sve u škodinom servisu sa potpunom dokumentacijom.