Citiraj:
Autor cic
Ne znam da li ne vidiš onih 18.47 ispod carinskog terećenja ili? To su dodali kontrolnom pregledu i zato je iznos 36,97.
E sad pitanje je što je to carinsko terećenje jer pdv nije, a i poprilično nespretno je prikazano na računu.
Kolega bi trebao otići u poštu i raspitati se oko tog carinskog terećenja pa da svi znamo o čemu se radi.
|
vjerujem da je kolega to vidio. ali kao i svi mi koji smo išli u školu, znamo nešto računati i vidjeli smo hrpu urednih računa koji su transparentni, vidimo da tu nešto nema veze sa vezom. ova nespretnost bi samo mogla biti alibij za nekakvo dodatno zarađivanje
kao prvo, račun je 109kn kako je navedeno. 25% pdv bi za to trebao biti 27.25kn. a šta je tu točno tih i od kuda tih 18.47kn je zapravo enigma.
jedino ako je na tom paketu pisala manja cifra. kako kaže kolega da je tom poreznom osnovicom cifra trebala biti 73.88kn. što nije za isključiti, jer se dešavalo da kinezi ničim izazvani stavljaju krive, odnosno manje cifre na pakete.
Citiraj:
Autor Nikox
Stigla mi pošiljka sa Alija i ovakvo je stanje: vrijednost kupljene robe je 109kn. Naplaćeno mi je 36.97kn
|
možeš li pročitati na paketu koja je cifra? znači ne ovih 109kn koliko si plati na aliju.
Citiraj:
Autor Ico_Zg
Od kuda je taj "cjenik"?
|
to je prijedlog koji je netko na Hakomu okačio, a koji bi bio realniji i pošteniji.
http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=2094
Citiraj:
Autor jp_rv
A di je qr kod? Nije li da zakonski mora bit?
|
pričekaj, bit će. prvo do nove godine mora hp odraditi svoj "zakonski" dozvoljeni harač.
------------------------------------------------------------------------------------------------
zanimljivo je da će si država i od tih 18.50kn naknade uredno uzimati 3.70kn.
jedna prigodna
"Kako je dobro biti na Vlasti Jer Vlasta je bogata"
ali nebu dugo ak ovako nastave!