View Single Post
Staro 02.07.2021., 15:32   #4508
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Jel vam se kad dogodilo da riknu tipke power i reset na kućištu, obje odjednom?
Nije antikno kućište - Antec P100. Komp inače radi 24/7/365, gasi se samo kad dulje nestane struje. Komp bi se povremeno našao u nekom katatoničnom stanju, vrti se sve unutra, ali ne daje sliku na DVI izlaz i ne reagira na vanjske podražaje. Diskovi (5 komada) se vrte, ali ne rade ništa. Ugasiti se na tipku nije dao, pritom se odvojio nosač pločice sa tipkalima jerbo je to Antec kvaliteta i odostraga je zalijepljeno vrućim ljepilom
Prvo nekoliko blokiranja i više se uopće nije htio niti upaliti. Nakon autopsije i raskupusavanja kućišta, multimetar veli da power switch uopće ne reagira, a na reset switchu kad klikne mjerim neki bijesni otpor
Ono, jbt, svašta sam vidio, ali ovo još nisam. Dva komada iznenada
Dobro da sam našao doma neke switcheve iz starog casea pa sad isti vire van kroz rupu pokraj prekidača za prednje ventove. Kućište ima neku ludu dimenziju tih switcheva i općenito je toliko loša kvaliteta unutra da je to kriminal.
Poprilično sam siguran da su ti samo oksidirali (zahrđali? vidim da si blizu mora) kontakti... Malo konrakt otopine u prekidače i trebali bi raditi kao novi!
  Reply With Quote