View Single Post
Staro 01.07.2021., 23:06   #1189
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Uvazeni i nocnih sati pozdravljen kolega Lacy,

Citiraj:
Autor LAcy Pregled postova
Bez da se upustam u seciranje tvog posta, kao sto ti radis, ides prilicno dzonom uz osobno prozivanje... pa bi ti se istom mjerom moglo i vratiti Zapravo cijeli tvoj post je podrugljiv.
Ponavljas misanu konstrukcija bez pokrica. Nesvjesno negiras sto si napisao, ponavljajuci tri puta istu stvar, s drugim izborom rijeci, pa jos i preuzimas pokoju moju. Previse mi to impulzivno zvuci, bolje pricekati drugi dan, pa pisati opusten. A opet, cemu se ljutiti, kad s moje strane uopce nema zelje za svadjom.

Citiraj:
Kakve veze ima statistika? Trebamo cekati par godina da dovoljno ljudi pogine od elektricnog romobila da bi uveli zakone, ogranicenja, kazne, registracije...?
Nazalost, u sporu si s praksom funkcioniranja. Veliki pomaci se rade upravo statistikom. Prometnica/ulica/prelaz...X, svjedoci povecanje nesreca ili pogibelji, revidira se i pokusa adresirati povecanjem sigurnosti. Zakon nije kristalna kugla, a posebno ne (za sada) institut kojeg ti predlazes - unaprijed kriv - dok se ne dokaze suprotno.

Struka jasno mora pratiti novine, pa ce ako se pokaze ucestalost nesreca kod nas, takodjer reagirati (sporo ili promptno) na temu restrikcija i jasnijeg definiranja, sto su ionako najavili.

Citiraj:
Dobro sam ja tebe shvatio, navijas na svoju stranu jer si korisnik romobila i ne pase ti da se reguliraju
Vidis, bas na ovom upisu, trebas se odmaknuti, promisliti, jer ponovo uvid u nesrazmjer komentara, naspram onoga na sto se referiras.

U isto sam vrijeme i pjesak, vozac auta, bicikla i romobila, nisam uclanjem niti u jedan sindikat/drustvo, pa tako ne ostvarujem ikakve privilegije koje bi morali biti sredstvo za ikakvu stranu. Nema smisla sto pises, zelja za oponiranjem nadjacava smisao.

Citiraj:
I za kraj, kakve veze ima vozim ili ne elektricni romobil. Ne vozim ni npr. kamion pa sam protiv da gaze pjesake, da ih se regulira (vec je) i da ih se kazni ako rade pizdarije.
Naprotiv, dobro je probati, uci u svaciju pricu nakratko, tako se biva manje iskljuciv i ostrascen. Ne vidim zla u tome da probas tjedan dana provozati romobil, tko zna, mozda ti se svidi.

Takodjer nije sramota navesti, razlog zasto te toliko ljute. Mozda se netko bezobrano zaletio, mozda ti se ruzno prisuljao, mozda te zakacio, ili doveo u nezgodnu situaciju? No, dobra vijest je da nisu bas svi vozaci takvi. Meni je neugodno kad mi se neki pjesak izmice na nogostupu, te stalno naglasim da oni imaju prednost.

Primjetio sam jedan zanimljivi detalj u prometu, dok prometujem kao vozac romobila. Ali i kao vozac auta, kad promatram reakcije drugih vozaca na pristizanje romobila. Nije tajna da i limuzine velicine povece nekretnine, pocesto nemaju "telefonku-bez-ruke" pa ordiniraju telefonom na uhu, dok drugom rukom ionako ulaze u skakljive situacije.

Kako romobil hitrim odzivom moze iskoristiti svaku sekundu prolaska na zelenom, cesto ih takva reakcija razbudi, kako pjesak ne moze (sto je jos opasnije) pa oni agresivniji (citaj nekriticni prema vlastitim postupcima) reagiraju izuzetno burno, ne birajuci epitete, casteci vulgarizme bez zadrske. Doslovno se odaju, koliko su do tog trenutka, lose pratili promet oko sebe. A njihova snaga je nemjerljiva stetom koju mogu prouzrociti.

...
Visage je offline   Reply With Quote