View Single Post
Staro 30.06.2021., 22:59   #1186
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor strgani Pregled postova
Evo ja koristim ms energy e20, 50ak km po gradu se da napraviti s njime, u top modu koji daje 44km/h kad je pun,
Bas sam utipkao model, svidja mi se sto ima normalan guvernal, znaci kad se zaklopi, ne uzima previse mjesta. Ne volim chopper guvernale, svaka cast hiper modelima, ali taj guvernal mi je koma kad se preklopi.

Citiraj:
Kad sam prvi put stao na romobil, jako nestabilno je bilo i nije mi bilo jasno kako se ljudi 20+km/h voze. Sad mi je na ravnici 40 malo, pogotovo popodne kad opi.di vručina pa je i na 40 vruče.
Jasno, kao i svaka vjestina, s vremenom i voznjom postajemo bolji. Bas sam isto komentirao u proslom komentaru. Cudio sam se s pocetka, kome treba vise od 10?

Citiraj:
Nije problem nereguliranost, nego vozačka kultura.
Da, to je osnova za sve sudionike, bilo kojeg svojstva u prometu.

Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
Imam m365 običan, imao sam i pro koji se pokvario u par tjedana pa sam tražio povrat love.
Znaci za vrijeme pod garancijom? Dobro je onda proslo.

Citiraj:
Za Zagreb koristim Segway es4 koji ima tvrde gume, i to je već 3 kojeg sam dobio.
Mislim da ti nije pomoglo ni to sto si vjerojato na m365 imao stanardne 8" gume, a vjerojatno imas i na ES4? Velika je razlika staviti 10-ke. Pretpostavljam kao i za 365, da ES4 ima set za adaptaciju na 10-ke? Posebno kod dizanja i spustanja, puno vise povjerenja imas u voznji.

Citiraj:
Baterija na pro je odlična, gotovo 13ah i s njim sam mogao napraviti cca upola manje dosega nego je deklariran. I to jer sam ga vozio u sport modu i relativno brzo jer je biciklistička staza.
Da, Sport je zarazan, kad se zuris negdje, ostane mi i kad klizim najsporije. Odziv daje ugodu na sportu.

Citiraj:
Dugo sam gledao da si kupim nešto iz citicoco ponude, ali zapravno nemam potrebe za ničim bržim boljim od es4. Zero 9 i 10 je neki kompromis između kvalitete, brzine, dometa i preklopan je i prijenosan.
Od Zeroa sam probao 10x koji je jos tezi od 10-ke i 11-icu, ali 50kg tovariti u gepek ili nositi na kat, stvarno nema smisla. Moze se, ali cemu, ako se primarno vozi po gradu. Previse je to izazovnih "cilindara" za po gradu, imam dojam da bi se prebrzo naviknuo. Ali pojava 11-ce to nemre proci da se svi ne okrecu. 365 je elegantan, decentan, nevidljiv.

Citiraj:
Autor LAcy Pregled postova
Prvo se ne vodi emocijama a onda napises maratonski post pun emocija Iako i sam navodis da romobili nisu usli jos u religiju ljudskih prava, sam se ponasas kao da jesu
Uazeni kolega Lacy,

katkad covjek silno zeli brzo nekome odgovoriti, pa se zamagli pogled u zelji za oponiranjem. Takodjer projeciras na mena, nesto cime si ocigledno sam vodjen

Naveo sam da se statistika za potrebe zakona ne vodi i ne moze voditi emocijama. Sto je tocno u tome krivo? Nisi bas dobro shvatio aluziju na "religiju ljudskih prava" kao globalnog rastuceg fenomena, globalnog, koji nema veze s romobilima. Valjda sam precijenio temu za ironicni komentar, zato ga bolje zanemari.

Citiraj:
kao sto je netko vec napisao, pravila i kazne nisu izmisljeni za one koji su normalni u bilo kojem vozilu
Nije netko napisao, vec Bruno RV, prvi post nakon mog upisa, nije lijepo prema kolegi forumasu, budi precizan, posebno ako seciras upise drugih, tek onda se mora biti precizan.

Citiraj:
Jos nesto, to sto vam nije bio stabilan kad ste poceli voziti a sad je stabilan i na preko 40km/h je vas osjecaj. To je i dalje isto vozilo, jednako stabilno i nestabilno.
Kao i svaka vjestina, kod dobrog upoznavanja vozila, stecenog iskustva, postajes bolji, sigurniji. No, nepredvidiva prepreka, nepoznatog terena, svakako nije ugodna na brzinama iznad 30. Mozes ti na nekim potezima povuci i preko 50, kad nema ikoga u vidiku, samo, znam da je vrijeme reakcije, na bilo kakvu iznenadnu situaciju gotovo nistavno. Bez kacige (svakodnevno) ne bi ni pomisljao. Te brzine mi nisu atraktivne na romobilu, adrenalinski su dojmljive, ali tada se voze u prirodi, a tada bi se sjetio puno zanimljivih vozila od romobila. Meni je romobil pojam za gradsku prakticnost.

Presucujes odgovor na pitanje vozis li romobil? S druge strane te jako i strastveno zanima kaznjavanje vozaca. Koja je motivacija tome? Netko se zaletio u tebe? Bojis se voznje na romobilu? Pitanje nije podrugljivo, da ne bude zabune, samo sam znatizeljan. Mozda bi razbio pokoju predrasudu da barem posudis tu i tamo od prijatelja.

...
Visage je offline   Reply With Quote