Sumnjam da mi se na isparivacu unutarnje jedinice skuplja plijesan, ali kako to potvrditi i, jos bitnije, ocistiti?
Dvaput sam prije ljeta cistio klimu, vrlo temeljito, od kanalice do ventilatora. Sve se blista ko... Isparivac sam ispirao carlijem i toplom vodom (sprej boca), pa ispirao vodom (sprej boca), pa na kraju dezinficirano zepynamic A sprejem. U kanalici je uvijek jedna tableta. Drenaza je normalna, nema zadrzavanja vode.
Otkad sam poceo sa sezonom hladjenja imam isti problem. Temp drzim na 25 i klima u toku dana hladi i aktivno radi. Nista ne osjetim od mirisa. Navecer je dignem na 26, stan je vec hladan na 24-25, i onda primjetim promjenu u mirisu. Baca kao malo na kiselkasto, tesko primjetno dok ne gurnem nos u mlaz zraka.
Prolazi mi kroz glavu da kada dignem temp, klima predje u mod recirkulacije zraka jer je zadana temp vec postignuta i onda pocnu mirisi posto se isparivac ne hladi (ili se slabije hladi).
Ima li to smisla?
Drugo pitanje, na isparivacu ne vidim direktno plijesan, ali zanima me kako ga temeljitije ocistiti u kucnoj radinosti, rastopiti sve sto je na njemu? Parni cistac? Nesto pod tlakom? Neka otopina?