View Single Post
Staro 29.06.2021., 13:16   #3291
Badboy
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor fre@k Pregled postova
Redom ide (iznutra):
-Armirana betonska deka
-rogovi direkt na tome sjede izmedu je vuna 10cm
-zracni prostor od 2-3cm
-paropropusna
-Stafla 8x5cm -> letva -> crijep

A 20cm imam samo na podu slozeno u tavanskom dijelu, ali nije slozeno u samom spicu vuna. Ono sto mi pada na pamet je da izmedu rogova udarim ovu aluparopusnu tako da napravim taj odmak od 2-3cm i da stavim nesto plicu vunu da se nedodiruje. U glavi je to sve dobro zamisljeno ali bi volio cut nekog iz prve ruke tko ima slozeno, koliko to ima efekta.

Ali kompjuter radi 24/7, tu i tamo ukljucis susilicu koja isto grije, kuhas nesto, dijeca stalno trce ko radijatori su. Termostat od grijanja je na cca 1,3m visine i kod njega je 30C dok recimo termostat koji je dolje na komodi ima 2C manje. Mada nije mi bitno sta pise vec da nemas onaj osjecaj vrucine

@Vuco
Postoji klima u sobi pa se to regulira, roletne budu spustene preko dana kad smo i ovako na poslu, ali odkad su mi zbog kanalizacije posjekli sva drveca, skidam im sve po spisku posto nisam imao potrebe razmisljati o ovakvim pothvatima.

Onaj tko nema roletne ima "donekle" rijesenje, ovo drugim firmama najcesce ljepimo na njihove stakla, prosle god smo za jednu firmu u samom krovu poljepili preko 120 m2 prozora, oni su umirali, nakon ovog je ekipa malo odahnula. Postoji i opcija s unutarnje strane ali nije ni blizu rezultatu kao ovo.
https://www.reflectiv.com/en/solar-p...041804793.html
Čudno mi je zato jer mi je cijela kuca potkrovlje cca 85m2 stambenog prostora,20cm vune ispod rogova i spušteno sa knaufom na 3.2m kosih stropova ne prelazi 27 po ovoj vručini.
Ovo sa alu folijom bi mi imalo smisla da je direktno na suncu pa da ubije dio ultraljubičastog zracenja ali ispod krova pa vune neznam,možda neko kuži u čemu je štos!?

Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk