Citiraj:
Autor bertone
Kad čitam ove Vaše postove sa problemima sa novim (novijim) ThinkPadima, sve više i više sam uvjeren da moje (financijski nelogično) ulaganje u T420 bilo opravdano 
|
Meni je to šamarčina i osvještenje bilo samo takvo. Tko god me pitao prije 5-10 godina za laptop rekao sam mu kupi thinkpad i bit ćeš zadovoljan.
Sad ne bih više ništa preporučio. Oni moji problemi s yogom 370 su softverske prirode i tim više je žalosno da UX pati zbog kojekakvih bugova.
Ali da meni laptop iz čista mira više ne priznaje BIOS/EFI lozinku, e to mi je ujebalo iskustvo.
Meni Yoga još uvijek fercera kako treba, izuzev pokojeg buga koji je nerješiv, ali workaroundam oko njih:
- pozadinsko osvjetljenje tipkovnice se UVIJEK upali kad se bootaju winsi, iako je ugašeno u EFIju i u winsima odmah gasim osvjetljenje.
- ako laptop zatvorim nakon što se naizgled ugasio, ali još se nisu sve lampice ugasile, laptop pocucla bateriju kao da sam ga ostavio upaljenog. Točan problem ne mogu identificirati jer se događa kad je OS već neaktivan (syslog kaže da je ugašen). Workaround je da ne zatvaram poklopac i gledam u tu prokletu ledicu na boku je li ugašena prije zatvaranja.
- lozinka za bios disfunkcionalna. Otisak prsta radi. Workaround: moram paziti da ne ostanem bez prsta.