Tema: Automobili
View Single Post
Staro 24.06.2021., 10:20   #55491
strgani
Premium

strgani's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
U utorak sam se vraćao s Krka i po staroj cesti prema Delnicama u koloni smo se vozili nas četvero u autu, pod full klimom naravno i pun auto stvari, pa mu je bilo malo teško i temperatura je počela rast iznad normalne (normalnu računam mrvicu ispod polovice kako inače stane kad se ugrije).

Zanima me koliko je to normalno, morao sam prvo gasiti klimu da prestane rast temperatura, ali počinjala bi padat prema normalnoj tek kada bih stao ili bi se vozili po ravnici/nizbrdo.

Stao sam na 5 minuta, pričekao da padne na normalnu, nastavili smo dalje, ali kad bih upalio klimu i uzbrdo išli, opet bi rasla temperatura.

Prije nekoliko mjeseci je mijenjan termostat, on bi trebao biti u redu. Malo slini/kapa ponekad kod termostata na spoju metalne cijevi i gumene, ali ništa strašno.

Koliko tu igra ulogu to što smo možda malo u pretovaru bili (puno ljudi, stvari, plinska instalacija + pun rezervar, vjerujem da smo bili možda i 2.5 tona)?

Također sam skužio da je hladnjak prednji dosta zbuksan, jel ovo previse?
Što mi je činiti oko tog hladnjaka?

Vjerojatno zato ni klima ne hladi kak bi ja htio, a i blokira protok zraka do drugog hladnjaka.

Lagano ravni šarafciger dugački i ravnam jedan po jedan?

Ne znam / ne usudim se skidat hladnjak i/ili masku prednju sam da dođem direkt do toga...
strgani je offline   Reply With Quote