View Single Post
Staro 23.06.2021., 19:09   #3276
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
meni su se vidjeli prelazi na jednom dijelu kad sam samo njega ponavljao, bordo boja.. morao sam onda cijeli komad ponovno preći da bude kako spada.. za baznu i sam kažem da nisam sgiuran (jer ajde ti dobij bordo boju iz bijele boje).. govorimo o tamnim skroz bojama, kod sebe sam sa spužvastim jer nije velika površina zida, i skroz je ravan zid tj gladak..

https://www.youtube.com/watch?v=cWWiR47eDLQ
"Ako je zid veliki, dok vi cetkom i valjcetom prodjete sve povrsine, tamo gde ste poceli je vec suvo i kada nanosite velikim valjkom dolazi do takozvanog preklapanja, tj. sabiranja nijanse ( kao da ste tu prosli drugi sloj. Tada se to vidi i bude sareno.
Kod jakih boja bitno je raditi tehnikom mokro na mokro."

govorimo o skroz tamnim bojama, ne bojama iz kućne radinosti..

Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Drugo, htio bi prefarbat 2 zida u sobi na neku crnu/tamno sivu boju?
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Boje iz ton karte se ne rade iz bezbojne baze. Baza je uvijek bijela. Samo ide pigment u nju. Tamnije boje trebaju dosta više pigmenta pa te skuplje i izađe.
Nismo jednom radili s nekakvim ton bojama i nemam pojma otkud ti to da će se vidjet prelazi ako ponoviš neki dio zida.
ni ne spominju se ton karte.. stari mi je ličilac, radio sam s njim u fušu u srednjoj školi.. nije isto krečit bojom breskve (složio ju sam s pigmentom ili kupio u trgovini tj da oni zamiješaju) i kao što mommi želi crnu ili tamno sivu boju.. ili u mom slučaju bordo
a još uvijek nekako sumnjam da bordo i crnu dobvaju iz bijele boje.. i stave unutra koliko pigmenta? nema šanse

edit: ffs, dupli post, molim spajanje u jedan

Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 24.06.2021. u 09:24.
John Creasy je offline   Reply With Quote