View Single Post
Staro 21.06.2021., 21:12   #4819
Silvio
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2016
Po testovima, low end B550 ploce su puno losije od tipa B450 Mortar MAX od 630kn, tipa doticna B550 Aorus Elite ima cca 10-15 stupnjeva vise od B450 Tomahawk (sto je u sustini Tomahawk). Tak i Tomahawk max ima bolju vrm temp od tipa X570 A-PRO koja je duplo skuplja. Ali nisam napomenuo, nisam tip koji ce zamjenit procesor kad odma dodje noviji, to vjerovatno i govori posto sam na R5 1600, radim zamjenu iskljucivo ako je razlika minimalno 50%, sto mi u ovom slucaju i je i vise od toga, znaci Zen3+ otpada. Opet, kuzim ja da je novo novo, ali opet, djabe mi novi chipset kad mi ne nudi nista novo (bar meni, jer ja PCIE 4.0 necu koristit), isto kao sto mi ne treba nit nvidijin DLSS ili pak AMDov nadolazeci FSR, osim ako nekim cudom prorade na postavkama i rezoluciji na kojoj igram. Budzet mi nije problem, no iz razloga sto nema potrebe nebi isao preko tih 700kn.
S obzirom da mi je 5600X trenutno na granici za madjarskom, vjerovatno sutra budem razmislio/uzeo, vjerovatno Gaming Plus II pa sta bude, iako pretpostavljam da cu se ugodno iznenadit s obzirom da po speckama i dizajnu hladnjaka/visinom jako lici na B450 Tuf Pro, iako jako me vuce upravo B450 Tuf Pro za 670kn na extreme digitalu, pa ako bude problema sa plocom onda eventualno radit reklamaciju preko sluzbenog Asusovog servisa.
Silvio je offline   Reply With Quote