Citiraj:
Autor Silvio
Well zapravo ne znam... Vjerovatno utjecaj Aorus ploca koje se uvijek lose pokazuju sto se tice VRMa, zalosno je da tipa B550 Aorus Elite ima losije vrm temp nego tipa jedna B450 Tomahawk (nije da ce mi trebat bolje vrm temp, ali jednostavno mi to bode oko), a jedan od razloga je i sto ih ima ispod 800kn jedino u edu i iponu koje izbjegavam. Iako, ne vidim neki razlog da idem na B550 osim sta dobijem PCIE 4.0 kojeg apsolutno nikad necu koristit (niti u igrama niti sto se tice SSDa) tako da sam vecinom zbog toga suzio izbor na dvije ploce koje su dostupne ispod 800kn a da nisu u edu ili iponu. Sve vise sam upravo na tom da uzmem onu tuficu gore, ako pogledaj spreadsheet sto se tice maticnih, jedna naprijem Strix B450-F je bila prakticki ploca sa losijim VRMom, nakon ovog refresha je postala solidna ploca, isto tako ova Gaming Plus II po svemu lici na Tuf PRO koja je je najbolja B450 ploca...
|
Ne sjećam se testova da su top B450 bile bolje od midrange B550 po pitanju VRM-a
Ne znam, novi chipset je novi chipset, ja bih išao na B550, danas sutra na njih sigurno ide zen3+ ili kako se već bude zvao, dok sa B450 nisi baš siguran
To je drugo da ti B550 ne ide u budžet ili da su neke primjetno lošije/skuplje
Sve (a da nisu low end) B550 drže naklokanog R9 3950X, a da se ne pregrijavaju, pa se nebih zamarao baš toliko sa VRM