Citiraj:
Autor Wolverine
Drito to, citam i nikako mi nije jasno kako su iz motora od 2.5 litre izvukli 530Nm momenta bez prednabijanja. Plus omjer snage i momenta koji su naveli nema nikakve veze s n/a motorom.
Uzmi za primjer Hondin F20C koji iz dvije litre vadi 240KS, momenta taj motor ima jedva 200 Nm
Da stvar bude zanimljivija, zasto su isli busit S14 kad je S14 u EVO3 verziji vec bio na 2.5 litre. I tada je razvijao 235 KS i 240Nm.
Jednostavnom jednadzbom da ako ima 530 Nm i ostave ga da se vrti na 7k razvijao bi oko 520 KS. Obratno, ako ima 390 KS pri opet recimo 7k razviti ce oko 395 Nm momenta.
Znam da ekipa vadi preko 300KS iz njih ali samo uz prednabijanje, N/A nema sanse da ima ista blizu tih brojeva.
//// cut the crap
Tak jasno da nasi krezubi kvazi novinari ne znaju ni prevest clanak kako treba.
Nigdje se ne navodi snaga, a tih 390Ks se navodi samo uz prednabijanje. Koji mamlaz
https://www.pistonheads.com/news/gen...e-e30-m3/39808
So the famed S14 engine is bored out to 2.5-litres from 2.3, using a new crank, rods and pistons. Redux will even turbocharge it if you wish, boosting output to 393hp and 390lb ft - though naturally-aspirated figures haven't been issued yet.
|
I pomislia san na crappy novinara, al mi se nije dalo guglat

jer brojke stvarno nisu imale smisla...
Ugl zvjer, al ostat ce samo u mojim snovima