View Single Post
Staro 18.06.2021., 11:46   #4875
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
R7000 je dualcore 1 GHz Broadcom, solidan chipset.

Morao bi povući više, vidi da ti nije negdje isključena njihova verzija onog hw NATa ili imaš kakav QOS uključen pa je to ubilo hw akceleraciju.

S kojim routerom ti je ovaj rezultat, to preko speedšrota?
Nažalost, izgleda da se R7000 bori s tagganjem VLAN-ova ili nečime sličnim, vidim da se par ljudi još žali po interentu. Vrijeme mu je za mirovinu/prodaju, ipak me fino služi još od 2013. Piknut ću nešto od Ubiquitija čim prije.

Ovaj rezultat je preko Speedporta Smart 3 i HW akceleracija routanja paketa mu fino radi. Preko wifija primam 700Mbps ako je 3x3 MIMO uređaj (Macbook Pro 16") ili oko 600Mbps ako se radi o 2x2. Iznenadilo me da Speedport Smart 3 ima nešto bolji wifi domet / jači signal od R7000.

Odmah sam prebacio Speedport Smart 3 i onaj mesh satelit u na drugu lokaciju i VDSL od 30Mbps. Za 15kn/mj sam oduševljen. Stabilno drži DSL sync na 31-32Mbps i konstantni SnR od 6dB bez errora gdje je Iskonov Innbox V51 uz puno errora radio na 30Mbps, a običan Speedport Plus je davao 26 Mbps (tu pričam o mjerenim brzinama na speedtestu). Također, wifi mu je puno pouzdaniji od drugih ISP uređaja s kojima sam imao posla. Za sad preporučujem taj router, jer za 180kn/godišnje teško da ćete dobiti nešto bolje...

Mogu potvrditi da će prebacivanje s glavnog Speedporta Smart 3 na mesh satelit raditi i ako je spojen samo LAN-om. Nakon 10-15min se oba uređaja dogovore i sve radi kako treba, iako se ne vide dobro preko wifija jer su predaleko. Imam ogromnu zamjerku na sučelje koje je HT nasilio na oba uređaja, ali mogao sam ipak podesit većinu stvari, pa ajde. Konačno možeš na DHCP serveru stavit i DNS postavku, što na običnom Speedportu ne možeš.

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 18.06.2021. u 11:56.
IcyTexx je offline   Reply With Quote