I meni se čini da budem na kraju odriješio kesu za 5600X s većim cacheom.
Ja sam na 2600 običnom s GTX 1070.
Nije da postoji neki FPS drop, ali vidim da koju god igru upalim, 2600 ne može napuniti niti ovaj GPU star 5+ godina na 100%. CPU bude u limitu, a opterećenje grafe varira od 50-80%.
Sve što igram su kompetitiv pucačine - Rust, Tarkov i CS:GO.
Prije sam mislio da je problem u lošoj optimizaciji tih igara, ali sam sve više skloniji mišljenju da multiplayer igre s velikim mapama i velikim brojem igrača na njima jednostavno trebaju dobar procesor. Npr. Rustov engine se pegla godinama i stvarno je u dobrom stanju, ali i dalje jako jako ovisi o snazi procesora.
U ovom testu se dosta dobro vidi koliko je 5600 moćniji od 2600. Druga igra po redu COD Warzone 106 vs 150 FPS-a, treća igra po redu CS:GO 344 vs 644 FPS-a. Rezultati su očitani za 1080p rezu.
Ubiti sve ovisi kaj igraš. Za nekog tko igra single player igre i bitno mu je samo da je iznad 60Hz upgrade nema smisla, dok je meni osobno skok sa 100 na 150 FPS-a razlika nebo i zemlja.
EDIT: Sad baš gledam zadnji video od AdoredTV-a koji je Disco stavio. Bolesno, riješio si me svih dvojbi. Idem po 5600X u petak poslje posla