View Single Post
Staro 13.06.2021., 03:18   #4807
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
meni je neki dan komp smrznuo i ni vamo ni tamo.. P01 error na ploci.. ne zeli ni cut za boot, stane kao na ram test i ponovo i ponovo..
cijelo vrijeme mislio ram.. kad na kraju ispalo je da je M.2 disk takodjer trebalo izvaditi pa opet staviti nazad..
nesto se smrdalo xD
znaci komp je uredno radio, i smrznuo se prilikom jednog restarta. nakon sto sam resetirao cmos na sto nacina, i nakon sto sam vadio ram, pa vadio drugi proc iz HTCPa, i nakon sto sam od tamo i drugi ram probao i sta sve ne..
cudan problem..
nevjerujem da je tako nesto kod tebe, ali evo izvadi i probaj ga opet staviti, bez onog coolera pa si vizualno siguran da je dobro leglo xD

PS
mozes mrvicu podici Vsoc,i ako ti ram podrzava mozda ga staviti na 1,35-1,4V ali sumnjam da je to problem na stock postavkama ili tako niskim kako ti drzis.. nije ni napajanje.. niti nije ni problem to sto si spojio 8 pinski a ostavio onaj treci 4pinski na mbo to je sve ok
ispusi sve ram utore, probaj kombinacije utora, ili samo jednu plocicu rama staviti , tek toliko da dobijes stabilnost pa ce dalje biti lakse se fokusirat gdje je problem (vjerujem da jesi ali to je cesci problem nego se cini, neki put treba tri put isto probat xD)

PPS
ovo pod 4 ni sam ne znam, to moze biti do napajanja, ali tko zna.. da si iz zg ja bi ti posudio napajanje da probas s drugim na brzinu pa da to eliminiras

MojSkuter
---------------------------------PEACE

Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 13.06.2021. u 03:32.
Eladio je offline   Reply With Quote