View Single Post
Staro 09.06.2021., 12:44   #3132
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Drvoje Pregled postova
Moje iskustvo je bilo iz BiH pred par godina (ok van EU su ali ono...)
Prođem granicu, par 10-taka kilometara iza granice policija sa strane u redovnoj kontroli zaustavlja ciljano moje auto (održavam propisani razmak iza stranca kojeg propuštaju)
Uredno vezan, brzina do 50km/h, upaljena svjetla po danu, dajem im dokumente, ekipa nešto provjerava i mole da izađem iz auta (x*#%& u sebi proklinjem )
Pitaju me ljubazno da li sam prije skoro god. dana vozio na XY mjestu u XY vrijeme - kamera za brzinu snimila prekoračenje u naseljenom moje auto!?
Iako je auto registrirano na mene, sitim se one ne-mani (kao žena) na suvozačevom sjedalu i pravac k automobilu.
Naravno u "auto ispovjedaonici" prizna da je žurila ranom zorom skupa s punicom (tj. svojom mamicom), a zna da one kocketine od kamera stoje na bar 2-3 mista u tom naselju uz glavnu cestu.
S knedlom odem do njih i pitam pošto šteta, a oni 80HRK!?
Ja s uzdignutom obrvom pitam kako platit i gledam da nije skrivena kamera...
Ali sad ide najbolje, moram platit u konvertibilnoj valuti (sve 5 ne moraju mi pogledat kroz prste za uzet Kune), objasnim ženi da ću je ostavit 10min. s njima ka polog, dok odem razminit novce, i naravnoooooo BALKAN feminine style..
Slična priča, ženu slikala kamera i pravilo je da se to čuva 2 godine (ili 3?). Ako te policija uhvati na cesti, plaćaš kaznu. Dobro da su ti dali da platiš na mjestu, jer mene su tjerali u najbližu policijsku stanicu platiti. Ako ne platiš, ne možeš preko granice jer te staveu carinski sustav da imaš kaznu.