Eto jedne moje (prve) dogodovštine za kazne van HR.
Više-manje sam upoznat sa pravilima i procedurama vezano za isto, ali svejedno rekoh idem pojasniti i pitati čisto da vidim ako ima nekoga sa sličnim iskustvom
Prošle godine u 8. mjesecu sam autom išao na vjenčanje u italiju, i naravno negdje kod Padove na autoputu (ili na zaobilaznici) me ulovili kako sam na ograničenju od 90km/h vozio 112km/h (sa uračunatim popustom od 5%)
e sada, prvo pismo sam dobio negdje u 11. mjesecu prošle godine. Uredno prevedeno na hrv ali stiglo "kao" obično pismo. U samom pismu objašnjeno kako cijena ide gore-dole ovisno o roku moje uplate, ok sve 5. Istu sam izignorirao, jer eto...neće oni mene.
I danas dobih opet isto pismo (identicnog sadržaja) ali ovog puta došlo preporučeno, naravno sukućani uredno potpisali
E sada, čitao sam Eu odredbe vezano za pravila o izricanju pravnog lijeka ukoliko je prekršitelj van zemlje prekšraja, pa o tom Eurocar sustavu za izmjenu prometnih podataka vozača menđu clanicama itd,itd...
Moje tipično Rvacko pitanje jeste..., pošto se svašta navodi po svuda:
Osim što mi mogu pri ulasku zemlju uredno naplatiti sve potrebno, da li u cestovnom prometu ili pak na aerodromima i slično, da li oni ( i to pitam ako netko ima vlastitog iskustva) zaista budu proveli sudske postupke prema RH sudu ili pak ...kako neki pišu angažirati neke odvjetničke urede pa mene loviti ko escobara po j americi?
p.s. kazna prelazi onih 80€ zakazanih u EU odredbi i niti je na mene kazna nit auto