Citiraj:
Autor Mommistake
Okej, znači kondenzacijska s toplinskom pumpom (inverter), je nešto što trebam?
Nemam nikakav odvod niti ventilator.
|
Gledaj da je garancija 5 godina, da je toplinska pumpa obavezno jer suši na manjoj temperaturi i ne skuplja se toliko rublje
Inverter je tisi i ako se dobro sjećam oko 3x manja potrošnja struje
Provjeri koliko ima filtera i kako se čiste.
Ja imam gorenje sa 2 filtera i neću više takve uzimati jer je filter doljnji teško održavati i moraš često kupovati novi ako hoćeš da dobro radi. Serviser je rekao svakih 4 do 6 mj a košta 90 kn plus poštarina .
Npr AEG ima sistem jednog filtera, Candy dva.
Kad imaju dva jedan ti je dolje lijevo na isparivaču a drugi je za mucice one na samim vratima ili okviru vrata.
Ako nemaš odvod kondenzat ide u posudu, nije nikakav problem sa pražnjenjem, okrenem ju naopako na sudoper i sačekas 20tak sekundi
Ja sam svoju spojio na odvod čisto radi praktičnosti ali ako planiraš spajati na odvod pripazi da sušilica ima tu opciju jer nemaju sve
Moja gorenje je pod garancijom crkla 2x, sad je otišao plovak i elektronika nakon 6 godina i 2 mj, cca 1000 kn popravak. To im je mana inače(kod gorenja-napise da je posuda full iako nije )
Pripazi i na kg. Jer npr ako piše 7 kg to je onda 7kg pamuka ako se dobro sjećam a npr 3.5 kg sintetike
Ja ću uskoro uzeti novu i gledam AEG i electrolux .
Npr ovo
https://www.aeg.hr/laundry/laundry/d...ryer/t8dbg48s/
Bila je nedavno u Santa Domenica za 4300 sa 5 godina garancije. Sad je u allmall 4500
One imaju ÖKOFlow sistem jednog filtera i jeftinije održavanje jer se filter ne mijenja
Ako ti što još nije jasno pucaj.😂