View Single Post
Staro 06.06.2021., 22:30   #999
Odinarius
All-rounder
Moj komp

Datum registracije: Sep 2013
nebi im samo smanjilo marzu (koju trenutno ostvaruju), vec bi i stvorilo probleme u prodaji jacih modela (5800, 5900)...

Ispod 5600 nista ne izbacuju, ni athlone i r3 ni nis.. hrpa ce ih biti jednoga dana, ali sada ih nedaju vani.
Ista stvar i sa tom 3xxx serijom, uglavnom se drze ovih jeftinijih, do 3600/3700 modela i to je to..

I kad pogledas line up, sve lijepo popunjeno bez rupe u ponudi u odnosu na konkurenciju..

Da, gadljiv potez vrijedan najvećih Intelovih sranja. Samo što je stvar još gora nego Intelovi potezi. Intel je godinama umjetno segmentirao zaključavajući funkcije na istom čipu (threadovi, jezgre, frekvencija, podrška za memoriju itd.), a AMD proizvodi i prodaje lošiji proc da ne bude konkurencija skupljem. Ne košta ih niti cent više da proizvedu Zen 3, ali tko bi onda trošio 300$ na 5600x. Znam da im marketshare u procesorima raste, marža je bolja nego ikad, ali svejedno gadljivo, jer je umjetno. Kapacitet je očito tu jer se troši na Zen 2, ali ga ne žele koristiti.

I ne, Brko, ne treba mi još jedan post "a što si očekivao, sve je to kapitalizam", znam da je -->
Citiraj:
Autor Eladio Pregled postova
Cisto poslovna odluka da zadrze line up proizvoda i vecu marzu na 5xxx seriji. Necemo dobit 5600 ispod 2000kn i mos s j... Zato sam još onda uzeo 5900 jer sam vidio odmah gdje ovo ide.
Glavni razlog je sto intel nije dovoljno konkurentan i mogu to bas tako raditi i to bez brige da sve prodaju.

Ubaciti neki best buy 5600 --> nebi im samo smanjilo marzu (koju trenutno ostvaruju), vec bi i stvorilo probleme u prodaji jacih modela (5800, 5900)...

Ispod 5600 nista ne izbacuju, ni athlone i r3 ni nis.. hrpa ce ih biti jednoga dana, ali sada ih nedaju vani.
Ista stvar i sa tom 3xxx serijom, uglavnom se drze ovih jeftinijih, do 3600/3700 modela i to je to..

I kad pogledas line up, sve lijepo popunjeno bez rupe u ponudi u odnosu na konkurenciju..

Da, gadljiv potez vrijedan najvećih Intelovih sranja. Samo što je stvar još gora nego Intelovi potezi. Intel je godinama umjetno segmentirao zaključavajući funkcije na istom čipu (threadovi, jezgre, frekvencija, podrška za memoriju itd.), a AMD proizvodi i prodaje lošiji proc da ne bude konkurencija skupljem. Ne košta ih niti cent više da proizvedu Zen 3, ali tko bi onda trošio 300$ na 5600x. Znam da im marketshare u procesorima raste, marža je bolja nego ikad, ali svejedno gadljivo, jer je umjetno. Kapacitet je očito tu jer se troši na Zen 2, ali ga ne žele koristiti.

I ne, Brko, ne treba mi još jedan post "a što si očekivao, sve je to kapitalizam", znam da je
Odinarius je offline   Reply With Quote