View Single Post
Staro 06.06.2021., 19:41   #16228
yoke
Premium

yoke's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor darkijas Pregled postova
Za standardni tv program u full hd rezoluciji plasma 42gt50 je bolja u nekoliko bitnih stvari-saturacija boja u svijetlijim scenama i oštrija slika-to nije nikakvo trkeljanje već moja direktna usporedba-dakle ne pričam na pamet. Glede oštroine se neće moći ništa napravit tj. tu će plasma i ostati bolja sigurno. Oled ima bolju svjetlinu i bolji prikaz crne boje. Netko će reći kalibriraj ,ali ja nekako ne vjerujem da to puno moze promjenit poredak stvari. Iako cu pokusati malo korigirat parametre. Oled je frisko kod mene i jos ga za pravo nisam niti isprobao. Oled ima odličnu saturaciju u tamnim scenama i općenitio tamne scene izgledaju kako nisam vidio nigdje do sada. Ponekad doduše primjetim malo black crush,ali ništa strašno. Plasma ima specifičan šum slike u tamnim scenama,ali po meni bolje prikazuje detalje u sjenama.

Nikad nisam imao kuro plasmu pa ne znam kako izgleda u stvarnosti. Ne znam kakvu imaju svijetlinu i općenito koliko su mu karakteristike slike ostale dobre pored godina korištenja. Moj primjerak pany plasme ima svjetlinu bolju od prosjeka za plasme,ali viđao sam plasme sa boljim prikazom crne. Tu bi kuro možda mogao biti bolji od 42gt50 koju imam,ali vjerujem da ima slabiju svjetlinu
Sad si me zeknuo...
Evo gledam da je LG oled 55cx3 (ako se ne varam oko oznake modela) na akciji.
Zadnih, pff, desetak godina?, sam na panasonic plazmi 42V20 i htio bi ju promjeniti...
Ali nazalost za nase programe ( A1/bnet 1080p) ispada da stara plazma jos uviek ima najkvalitetniji prikaz...

Kao glupo mi kupovati novi TV a imati losiju sliku na standardnom signalu, na necemu sto ipak vrtim 95% vremema dok blejim u TV....

Aggrgggrrgghhhhhh....

Nista, cekam dok plazma ne rikne
(Prije ce plazma riknut neg nasi uvesti 4k kao standarnu rezoluciju)
yoke je offline   Reply With Quote