View Single Post
Staro 04.06.2021., 19:05   #8934
mbed
Premium
Moj komp

mbed's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Jedno pitanje, odnosno savjet. Imam mob Samsung A50, unutar garancije. Mobu je napuklo malo staklo po cijeloj širini nakon 6mj korištenja (i to je zanimljivo, nije pao nego je ostao u autu na suncu, i najednom napuknuto staklo), ali je uredno radio dalje, display je čitav bio. Sada nakon 1g korištenja takvog ekrana se mob samo ugasio tokom rada. Ne vjerujem da je otišao ekran, jer nije reagirao na poruke, pozive, spajanje na komp, na punjač, znači nikakve zvukove da je živ, tako da sam 99% uvjeren da je otišla matična. Naravno poslan je na servis i sada dolazi odbijenica jamstva da je mob fizički oštećen. Mob nema doslovno niti crticu na kućištu ili na ostatku ekrana osim te napukline, niti je pao, niti je savijen.

Da li da odma otpišem mob i borbu sa servisom, ili ima načina za rješavanje problema? Jer nisu niti pogledali mob iznutra, niti matičnu, nego su odma rekli ekran slomljen (a vjerujem da radi i dalje). Traže da se prvo plati zamjena ekrana i radni sati, a da će dalje zatim pregledati ostatak moba.

Čak bi i platio zamjenu ekrana, ali se bojim da će automatski i pokvarenoj matičnoj pripisati da je nastradala mehaničkim oštećenjem, pa onda tražiti i nadoplatu nje.

Kako postupiti? Kako tražiti da samo matičnu pregledaju? Znam da su mobiteli potrošna roba, ali glupo mi je da se jamstvo cijelog mobitela poništava zbog ekrana.

.
mbed je offline   Reply With Quote