View Single Post
Staro 03.06.2021., 01:00   #935
zwer54
Premium
Moj komp

zwer54's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor igofanatic Pregled postova
dali bi ti bio problem napraviti testiranja na tom 5800x u stock modu kroz cpu-z stress CPU i imat pokrenut paralelno HWMonitor, to sve screenshot?
i ako si u mogučnosti odvoziti assetto corsu sa pokrenutim HWMonitor u pozadini da vidimo sve vrijednosti, posebice tempreature i potrošnja (W) na procu?
Do prije par dana drzao sam ga sve na auto osim PBO i curve, PBO sam manualno stavio da optimizira prema ploci, X10, +200 MHz i curve all core -10 i tako je radio na oko 50 stupnjeva tokom visesatnog igranja... Boost je dizao vecinu jezgri na 4900, a neke su isle na 5025 mhz.

Ista stvar je i sve na auto, samo voltazu na offset -0.1V, sve isto radi, samo su temp nize nego full auto.

Na kraju price, sad sam ga ostavio na manual all core clock na 4650 i 1.3V, temperature su ponovo oko 50 u igrama, oko 46 u office i web browsing... FPS i performanse vise manje isti k ko i na PBO...

Mogu ga postavit na 4775 uz 1.375V i tada sve radi isto, osim kaj temperatura u full loadu na benchmarcima dolazi do 92 stupnja, no u igrama i ostalo ne prelazi 60, ali ni performanse nisu nista bolje pa nema smisla...

Assetto corsa ne zna iskoristit sve jezgre ionako, tako da nije uopce mjerodavna i sa njom dize bez problema...