Tema: Automobili
View Single Post
Staro 02.06.2021., 09:54   #55297
strgani
Premium

strgani's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor telefunken Pregled postova
Jel mi netko može reći koji klinac mi se desio s autom:
imam Opel Astru dizel (2008. god). Jučer, prilikom paljenja sam zaboravio izbaciti iz brzine (prva) i kad sam zapalio, auto je malo potegnuo naprijed i odjednom totalno prestao raditi, konzola je krepala, ništa više nije radilo, davanje kontakta nije davalo nikakav život u auto. Nakon tipa 5 minuta je auto pomalo došao sebi i konzola je proradila no nisam ga mogao upaliti, kad bih ga zakresao čuje se samo jedan kratki cuk i ništa više, uopće ne vergla te centralno zaključavanje nije radilo.
Susjed ga je spojio sa kabelima i probali smo ga opet zakresati no ista stvar, nije htio upaliti niti nakon nekoliko minuta što je bio spojen da se akumulator malo napuni, jednostavno ne može ni malo potegnuti nit zaverglati no centralno je proradilo. Također i brisači rade normalnom brzinom.

Izvadio sam akumulator da ga odnesem u prodavaonicu akumulatora da ga testiraju no bili su zatvoreni pa sam ga vratio u auto i danas ću ga nositi, no zanimljivo mi je da je iskrilo kad sam odspajao kabele s njega tako da očito ima napona u njemu pa mi se ne čini mrtvim no nakon vraćanja u auto centralno opet ne radi.

Pretpostavljam da je pregorio akumulator no zanima me vaše mišljenje, jel moglo izgorit još nešto?
ja bi prije rekao da je alanser zašteko?
strgani je offline   Reply With Quote