View Single Post
Staro 01.06.2021., 11:29   #1135
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor johnsmith Pregled postova
Svi koje sam pito su rekli bježi od GO kartice. Moj savjet (nitko me nikad ne slusa, ali nista ne kosta da probam). Ako ti odgoda placanja i rate na kreditnoj NE TREBAJU, tjeraj od mastercarda. Imaš revolut ili neku debitnu, platiš koliko treba, mila majka. Iz opisa sto si gore napisao bi ti i revolut prošao, osim ako servisi ne inzistiraju na kreditnoj. Nisam ih tamo koristio. Nije 150kn katastrofa, ali onak. Ako baš moraš, onda uzmi klasik a ne go.
Revolving kartice su najskuplja opcija, zato tko nema kontrole treba bježati od njih. Kamate su uvjerljivo najveće, a zatezne još gore.

Samo velim, meni je na kartici zmija , kontrole imam poprilično i znam jasno za što mi treba takva kartica.
Citiraj:
Autor Libertus Pregled postova
Ako se ne varam, ZABA je dogovorila Visa kartice, tako da ćeš po sili dobiti zamjenu za svoj Maestro u obliku Visa debitne kartice.
Druga opcija, uzmi Revolut.
Dobra informacija, hvala. Ne znam kako me ta jedina koja me se doista i tiče, zaobišla, a sve ostalo je uredno došlo u inbox ?

Nije niti ženina VISA prolazila čim smo se maknuli iz blizine HR. Npr. u Norveškoj moja Maestro radila, njezina VISA ne. U Australiji nije radila niti jedna (usprkos što je bilo Maestro znaka na uređajima + rekli smo banci da idemo na putovanje i stavili su tamo kvačicu na korištenje van EU), mimo vađenja novca na bankomatima (gdje je njezina RBA VISA bila 10x jeftinija za povući dolare).

Revolut sam prestao pratiti kada sam vidio da su ljudima zaključavali accounte i sve što su imali na njima, prema TOS-u bez dodatnog objašnjenja. No hvala na prijedlogu.

Ne trebam plaćanje na rate, ne trebam niti odgodu plaćanja. Ali npr. idem rezervirati hotel preko neta i jednostavno treba kartica koja može rezervirati sredstva. Onda dođem tamo i platim ako treba i Maestrom. Makne se rezervacija i život ide dalje.