View Single Post
Staro 01.06.2021., 00:53   #16166
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Evo i ja se priključio u oled compania. Danas ubo lg oled cx3 55". Prvi dojam fantazija. 55" koji mi se u dućanu i nije činio preveliki, sada je ogroman te u postojećem stanu ovo je gornja granica glede diagonale ekrana. Spojio na pc kartica gtx 650 2gb (kakva šteta) tek dovoljna za baciti 4k 60hz. Neki se zale na slabiju oled svijetlinu-a meni je ovo presvijetlo, tj oled light sam spustio na 20% pri radu u windowsima a ostrina na 12%. Po danjem svijetlu se ionako ne gleda tv vec se vani sadi paradaiz!
Od uvjetno receno negativnosti:
Boje nisu tako raskosno saturirane kao na plasmi ili crt-u,ali takodjer u odnosu na dobar ips. Dakle boje bi rekao nešto između va i ips lcd panela.
Prikaz standardnog tv programa u full hd kvaliteti ipak ponekad zaostaje za panasonic 42gt50 plasmom-ostrina i saturacija. Zapravo bi rekao da kod oled-a sa svijetlijom scenom saturacija boja opada-hm jako zanimljivo!
U pojedinim scenama filmova malo prisutan black crush efekt.
Iako tv ima i više nego dovoljno svjetline (kod gledanja tv programa oled light drzim na 50%), povremeno npr. kod nekih scena snijega preko veceg dijela ekrana primjecujem djelovanje abl algoritma.
Opcenito,ovo je bez sumnje najbolji tv koji sam imao. Sto je dosta bitno-igre u full hd kvaliteti djeluju poprilicno dobro (shadow of the tomb raider 15-20fps ). Mracne scene iz te igre izgledaju briljantno.
Za sada nisam primjetio neku manu u vidu mrtvih pixela ili slicno.
Oprez pri sastavljanju. Pored tankog ekrana tv nije lagan te je bez postolja s tv-om osjetljivo manevrirati,a eventualno ostecenje bi naravno bila prava katastrofa
Milina je za gledati ovoliki ekran bezprijekorno oštre slike, odličnog vidljivog kuta i savršene crne a bez blb ili dse gluposti kao na lcd-u.

Hdr? Taj fičur me uopće ne zanima!

Ehda, tv ima sasvim solidne zvučnike, možda čak i najbolje što sam čuo od zvučnika na tankim televizorima općenito

Usporedi malo sa plasmom za početak. Oled ima vidljivo bolju crnu, svijetliji je i ne treperi. Plasma se pak neda kada se radi o prikazu normalnog tv programa, tj. tu ima oštriju sliku. Takodjer i boje su na plasmi življe i intenzivnije u svijetlijim scenama pogotovo

Eto iako je ovaj oled mozda najbolji tv koji sam kupio,ipak nije savrsen tv

Zadnje izmijenjeno od: darkijas. 01.06.2021. u 11:01.
darkijas je offline   Reply With Quote