Tema: Automobili
View Single Post
Staro 31.05.2021., 10:16   #55229
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Vidim ovdje svašta napisanog. Standard hrvatistan, a i ostatak svijeta.
U cijeloj priči sa skuterom u suprotnom smjeru je bitno samo to šta je ona napravila. Bilo kakva reakcija drugih vozača je REAKCIJA na njeno bahaćenje. Nećeš da te pregazi auto iz suprotnog smjera, ne prelazi crtu. Točka.

Meni se takav biser složio na cestu ispred auta u trenutku dok mi je oduzimao prednost skretanjem ulijevo, a ja sam išao ravno. Naravno da sam ga pustio da padne i parkirao pokraj te provjerio kako mu je. Odbio je zvanje hitne, a razbio se fest, jer je naletio na dio gdje je odrezan asfalt. Vjerojatno je bio pijan, jer sam osjetio kao da je netko razbio bocu rakije po njegovoj glavi. Možda i je. ne znam.

Aute ne puštam kad idu u suprotnom smjeru. Ako mogu stati, stanem, ako ne, raspaliti ču ga. Zašto? Zato što si po hrvatskom zakonu ti kriv za svu štetu i moguće ozlijede nastale izbjegavanjem udesa manevrom nagle promjene trake.

Primjer: Netko ti izleti sa sporedne i ti ga naglo ideš izbjegavati i udariš auto iz suprotnog smjera. Ovaj prvi je kriv za izazivanje nesreće, ali ti si 100% kriv za udaranje ovog iz suprotnog smjera. Nebitno je što si izbjegavao debila. Pisat će u zapisniku da nisi vožnju prilagodio uvjetima na cesti.