View Single Post
Staro 30.05.2021., 18:43   #7544
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ja sam prvi nemaran, koristim sve i svasta, testiram jako puno vrsta punjaca svaki tjedan,razne proizvođače i kablove, punim kad mi se puni, ne gledam jel 10% ili 50%, ovisi koliko procjenim da će mi mob trebat, igram igrice dok je na kablu i nikad mi kapacitet nije degradirao do 2 godine korištenja. Neke sam prodao isa 1 god starosti,neke s 3 godine starosti i na vecini baterija nije degradirala 2 godine. Već nakon dvije sam primjećivao razliku. Ali ja sam uvijek nakon sto sam nakon nadogradnje primjetio ubrzano trošenje baterije resetirao mob na tvorničke postavke što većina ne radi ukljućujući članove našeg foruma pa je glavni krivac degaradiranja punjač od 18w. To je najveći problem današnjih mobova, ažuriranja koja skraćuju vijek prisilnim trošenjem i samim time i uzrokuje grijanje moba. Ovo što pišem je općenito iskustvo što sam svojim što sa mobitelima klijenata. Naravno da nije tako kod svih
Kod nekoga vidiš 1000 ciklusa punjenja u jednoj godini,kod drugog 400. Prvi sigurno igra igre po cijele dane ili šalta po fejsu instagramu ili su mu ažuriranja uništila bateriju na način da je morao češće puniti radi nekakve greške koja prisilno troši. Neki koriste videofonije par sati dnevno i naravno da se baterija nenormalno brže troši.
Nakon 2 godine, i onaj koji je punio s 5w punjačem i onaj s 18w punjačem će sigurno primjetiti razliku u trajanju što je normalno.
Jedan mali primjer sw manipulacijama je nova verzija iosa koja sada odjednom prikazuje 96 ili čak 100% healtha na nekim mobovima i baterija traje 20-30% bolje nego što je trajala prije par dana na npr phone 11 pro maxu od kolege a posla. Mob ima godinu i pol, i on puni mob sa svim i svačim, ali ne baš punjačima.od 2 eura
spawn je offline   Reply With Quote