Citiraj:
Autor The Exiled
IMHO, na tvojem mjestu bi sad kupil Core i5-10400 koji ima iGPU + solidnu B560 ploču, a na ovoj temi imaš Hardware Unboxed materijala koji možeš provjeriti za točne modele.
I onda kasnije, kad stigne Alder Lake i (ako) ispostavi se da nije baš super, a cijene budu paprene, fino skočiš na Core i7-11700 (isto ima iGPU) koji bi se već mogel i novi naći za dosta dobru cijenu.
Napajanje bi trebalo biti čist vredu za Core i5 i Core i7 kombinacije, dok s K modelima ne dobivaš nešto prviše, osim potrošnje, nažalost.
|
gledal sam taj 10400, i u odnosu na 10600K razlika u cijeni je nekih 200kn. da znam ovaj "k" guta više. mada ako sam dobro shvatio ni ovih deklariranih 65w kod 10400 nije točno i da u stvarnosti bude i više kad je u max pogonu. a računam da ako uzmem recimo ovaj 10600K, podesim ga da ne ide preko 100w i nek isporuči koliko bude.
mbo bi možda obavezno išao na Z model i po mogučnosti asus zbok boljeg zvuka koji daju. barem tako imam na ovoj mojoj, a nešto sam pročitao da i nove Z asusice imaju i dalje odlične zvučne.
koja Z je trenutno top a da je cijena ok?
jer da, u konačnici bi se kasnije mogao proc prodati i uzeti nekaj bolje.
a mislim si ipak bu se jednog dana "k" bolje prodaval, nego non "k".
nego kaj je sa socketima? mislim nisam to pratio isto ništa. jel sada zadnji 1200 i koji je uopče plan koliko njega misle zadržati? mislim da ne uzmem opet krivi kao ovaj kaj imam 1150, pa se već dugo nikaj za njega nemre uzeti. loool