View Single Post
Staro 28.05.2021., 00:22   #404
igofanatic
Guest

Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
IMHO, na tvojem mjestu bi sad kupil Core i5-10400 koji ima iGPU + solidnu B560 ploču, a na ovoj temi imaš Hardware Unboxed materijala koji možeš provjeriti za točne modele.

I onda kasnije, kad stigne Alder Lake i (ako) ispostavi se da nije baš super, a cijene budu paprene, fino skočiš na Core i7-11700 (isto ima iGPU) koji bi se već mogel i novi naći za dosta dobru cijenu.

Napajanje bi trebalo biti čist vredu za Core i5 i Core i7 kombinacije, dok s K modelima ne dobivaš nešto prviše, osim potrošnje, nažalost.
gledal sam taj 10400, i u odnosu na 10600K razlika u cijeni je nekih 200kn. da znam ovaj "k" guta više. mada ako sam dobro shvatio ni ovih deklariranih 65w kod 10400 nije točno i da u stvarnosti bude i više kad je u max pogonu. a računam da ako uzmem recimo ovaj 10600K, podesim ga da ne ide preko 100w i nek isporuči koliko bude.
mbo bi možda obavezno išao na Z model i po mogučnosti asus zbok boljeg zvuka koji daju. barem tako imam na ovoj mojoj, a nešto sam pročitao da i nove Z asusice imaju i dalje odlične zvučne.
koja Z je trenutno top a da je cijena ok?
jer da, u konačnici bi se kasnije mogao proc prodati i uzeti nekaj bolje.
a mislim si ipak bu se jednog dana "k" bolje prodaval, nego non "k".

nego kaj je sa socketima? mislim nisam to pratio isto ništa. jel sada zadnji 1200 i koji je uopče plan koliko njega misle zadržati? mislim da ne uzmem opet krivi kao ovaj kaj imam 1150, pa se već dugo nikaj za njega nemre uzeti. loool
  Reply With Quote