View Single Post
Staro 27.05.2021., 20:26   #448
dada-as
Bot Maker
Moj komp

dada-as's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Mislim da je to do procesora. Ja imam jedan 2TB ali gusi mi ga procesor jer sam natrpao 1x2TB i 2x1TB NVME na istu masinu i radi CPU na 100% non stop. R7 3700.

Sad jos isprobavam stager, ali recimo ta moja masina ds lodim dtsggeringom, moram ga srediti, radi isto blizu 24 plota na dan. Za primjer r5 3600 sa 3x 1TB NVME radi kakvih 16 plota na dan. A za jos jedan primjer r5 1600 limitiran maticnom da jos zastekam NVMEa gore, dakle 1x 1TB radi 10 plota na dan.

Komentar na oglas:
Citiraj:
Zbog povećanja CHIA mreže, dnevno pada prihod, pa vam kupnja gotovih 50TB gotovih plotova može pomoći da uhvatite vlak i ostvarite zaradu.
Ovo je istina i nesto o cemu razmisljam u zadnje dane, to se mora nivelirat, a moze se tako da nestane svih diskova na trzistu tako da cijena CHIE skoci u nebo ili da jednostavno svi koji imamo ispod 500TB dobimo drek pa umjesto skupih NVMEa, ogromnih serverskih skupih HDDa plotamo sa onim prastarim SASima i na 1TB, i tako ulozis 100 kuna(ili ak imas po doma pa da ne propadne), a na mjesec kapne 10 kuna...

Nekako si mislim da ovi developeri imaju stvarno green CHIU u mislima, pa cemu i tko ce koristiti tako ogromnu mrezu, nitko, barem ne sljedecih 10 godina... stoga velicina ni njima nije bitna, pogotovo ne ovolikom brzinom. Plus jos se ih krivi za kurenje SSDeova i da nisu tako zeleni, da rade elektronicki otpad i tako, pa je vrlo moguce da se pila okrene naopako i da jedino bude isplativo to rudariti sa free opremom iz proslog vijeka...

Dakle 2 scenarija, free oprema ili CHIA na 10k, znam sto bi ja volio, ali realnost i objektivnost mi sugeriraju drugo...

Zadnje izmijenjeno od: dada-as. 27.05.2021. u 20:31.
dada-as je offline   Reply With Quote