View Single Post
Staro 25.05.2021., 18:06   #56
King of 4
Banned

Datum registracije: Dec 2020
Citiraj:
Autor CatKiller Pregled postova
Dojmovi nakon 3 dana:

Out of the box
+ poprilicno dobra maskica u kutiji. Srecom jer je ponuda nikakva
- mogli su ubaciti i nesto za ekran
- previse nebitih papira kojeg nitko nece procitati

(pre)kompaktan
+ apsolutno sve na telefonu se moze jednom (prosjecnom) rukom. Pravo osvjezenje... naravno uz preuzimanje rizika rukovanjem telefonom od 600E u skliskoj plastici. Nije za one slabog srca.
- mogli su ga napraviti 5 mm kraceg i 5 mm sireg. bio bi isti za handling, a nesto prakticniji format. Nokia 9 PV je na papiru puno glomaznija, a u praksi gotovo jednako upotrebljiva jednom rukom zbog nizeg, a sireg zaslona.

Audio/Video/Foto
+- kamera solidna (koristim N9 kao referencu). Boje i kontrast vrlo vjerni. Kod fotki s dovoljno svjeta su detalji na licima i jednobojnim plohama previse ispeglani, kao da nedostaje strukture.
+ video snimke imaju fantasticno snimanje zvuka (malo oksimoron, ali meni vazan detalj
+ pametan 2x zoom dosta dobro izgleda
+- ekran na Standard modu + malo prema toplim bojama daje jako vjernu sliku. Skok s 90 na 120 ne pretjerano primjetan.
+ Jack za slusalice (skoro) uz bok USB DACu (izvadio neki Oehlbach iz ladice).
- Vise mi uopce ne treba jack za slusalice jer sam se navikao na bezicne
+ Iznenadjujuce dobri stereo zvucnici

Hladno-toplo
-+ baterija nije jos odusevila (65% -> 5% u jednom radnom danu sa srednjim intenzitetom koristenja). Puno naprednih opcija za optimizaciju koje jos nisam istrazio. Pametno punjenje baterije je super stvar za one koji se zele duze zadrzati na istom telefonu.
-razni softverski bugovi (notifikacije nekih asusovih aplikacija se ne daju maknuti)
-- citac otiska prsta mi se stalno aktivirao u hlacama, prazneci bateriju i naravno svaki put kad bi ga izvadio iz dzepa... moram ubaciti pin. Zbog ovog sam trazio od Asusa da me refundiraju i da im vratim telefon
+- 2 SW update u 3 dana koji rjesavaju ove gore bugove
+ brojni softverski dodatci koji dodaju zgodne feature stock androidu

Toliko nakon 3 dana. Palac se okrece prema gore, ali jos nije dovoljno za konacan sud. Mogu poslikati par fotki za vikend pa zalijepiti.

proslo je par dana, impresije?

edit: izisao je wichaya GCAM apk, sa zadnjom pixel 5 verzijom, 8.1, i meni na Z6 radi fantasticno iz prve i fotke su top, nema zagaladjivanja lica kao na stock kameri, a nije preostro kao na 7.2 verzijama, bas perfekt.
https://www.celsoazevedo.com/files/a...wichaya/f/dl0/

radi mi i wide i front, i video, milina.

Zadnje izmijenjeno od: King of 4. 25.05.2021. u 18:31.
King of 4 je offline   Reply With Quote