Citiraj:
Autor Nbdy32
Mladići trebam pomoć ...
Trebao bih vratitri paket amazonu, sad dobio sam od tamo ona 2 papira za isprintat ...
Pitanje je koji ide kamo, paket je dosta mali da stanu oba papira na "prvu" stranu kutije ...
|
Papirić sa barkodom unutra, onaj drugi sa adresom na paket. Prije deset dana sam slao svoju Apex 7 tipkovnicu nazad u španjolski Amazon, mučilo me isto pitanje.
Moj slučaj:
Na tipkovnici mi se pokvarilo jedno led svijetlo, prvo kontaktirao Steelseries, rekli su da je to za reklamaciju i ponudili su mi da je snimim kako je uništavam pa će mi oni poslati novu. Zahvalim se i kažem da ću ići preko Amazona. Kontaktiram Amazon (bio je utorak) preko chata da vidim kakva je procedura reklamacije, oni odmah ponude da će mi poslati novu a da im ja u međuvremenu pošaljem tu staru, do kraja chata već sam je imao pod stavkom u mojim narudžbama. Piše da stiže za tjedan dana, na moje opće iznenađenje već je isti tjedan u petak kod mene

Najbrža reklamacija ikad.
HP nema nikakvo osiguranje pošiljke u slučaju gubitka paketa, kažu da samo vraćaju trošak poštarinu pa zbog toga staru tipkovnicu šaljem putem Eurosendera. Oni imaju osnovno osiguranje paketa do 200€, ispunim online obrazac i odmah sutra ujutro dođe mi GLS da pokupi paket. Cijena slanja je plaćana online (26€), kontaktirao Amazon za povrat i za dan dobio odgovor da će mi kompletna poštarina biti vraćena (vraćeno sljedeći dan). Rok da dođe stara kod njih je 30 dana ili će mi Amazon naplatiti novu.
Prođe neko vrijeme, zaboravim na ovo, pogledam jučer status paketa i piše da je paket u Španjolskoj ali:
Citiraj:
The parcel could not be delivered as the recipient refused acceptance.
|
Kontaktiram Amazon preko chata, oni istraže i napišu mi ovo:
Citiraj:
Okay in this case there has been a confusion from the carrier, since they processed the return as if it were a delivery and not a return.
|
Amazon support se ponudi da će GLS-u poslati mail i da će ih sutra (tj. danas) odmah kontaktirati i riješiti nesporazum. Danas ujutro vidim da se status paketa promijenio i da je ponovno na dostavi.
Prepostavljam da je GLS zajebao, siguran sam da sam ispunio točnu adresu, a i kao dodatno osiguranje imali su zalijepljeni shipping label od Amazona na paketu.
Sve u svemu plus za Amazon od brzine rješavanja reklamacije pa do rješavanja dostavnog problema. Jedini minus je što mi je Amazon rekao da za novu tipkovnicu imam 6 mjeseci garancije. Ne znam da li to ovisi od Amazona do Amazona, ali na njemačkom Amazon supportu su mi prije rekli da se u slučaju reklamacije dobije nova puna garancija. Ovo moram provjeriti opet sa .de supporom, možda se nešto promijenilo.