Pozdrav,
Ako može mala pomoć oko spajanja.
Imam HT optiku, i do sada je bilo spojeno tako da iz routera ide kabel direkt u maxtv, a drugi kabel ide 15m do switcha koji dalje ide za komp, nas, printer.
Sad sam uzeo drugi MaxTV prijemnik, i zamijenio sam postojeći dummy switch sa managed switchem TL-SG105E, i na njemu sam tagao portove prema sljedećim uputama
https://ibb.co/nwNFbym, te sam dolazni kabel spojio na port 1, MaxTV na port 2, a komp i ostalo na portove 3-5. Na T-com routeru (Speedport plus) kabel do switcha je uštekan u port 1, a za postojeći MaxTV u port 2.
Problem je što nikako ne dobijem da MaxTV dodatni proradi. Net na kompu radi uredno, ali MaxTV nikako. Još se i pokrene nekako, ali stalno javlja neke greške, i nema TV-a.
Pitanje je da li sam podesio uredno switch tagove? Da li možda na switchu treba složiti fiksnu IP adresu? Da li treba još nešto podesiti na speedportu? Da li možda treba u druge portove uštekati kabel na speedportu? Da li ga pati duljina kabla od 15m?
Čitao sam dosta raznih postova, i više manje je sve bilo plug & play čim podesiš tagove na switchu.
Pomagajte