Citiraj:
Autor dakky
Stiglo 50 diskova, matične cpu rami i sve živo i neživo i danas se kreće na slaganje.
Nego, pošto nismo uspjeli doći do 2TB SSD-a sa velikim TBW, uzeti su 1TB Corsairi MP600 sa 1800TBW... e sad da bi se moglo plotati 3 istovremeno po jednom... ne smijem staviti OS na njih....
Pa pitanje glasi, na jedan SATA 8TB, kako da podijelim particije da mi bude taman za Win10, swap, cijeli blockchain i wallet... i drugu particiju za plotove... ostali diskovi ce biti samo 1 particija za plotove... Ali 3 diska za 3 masine cu morati particioirati tako da bude odvojeno za Windowse, za slucaj da se u buducnosti odlucimo za kakav Linux. Daklem, koliko ostaviti? 1 plot = 100 gb za winse pa sam siguran? i kako je pola diskova 7200 a pola 5400, pretpostavljam da mi je bolje Winse staviti na 7200 ?
|
1 plot = 256GB max temp spacea, bez problema vrtis 4 na 1 disku ili uzmes 200GB za OS...
meni je OS+full node na 120GB ssd-u, blockchain mi uzima 3GB zasad, ne raste to tolko brzo jos
btw vrti 1 full node samo na 1 kompu, a ostale kao remote harvestere (ako planiras sa nekoliko kompa farmati), radit ce ti taj 1 node puno bolje ako njemu port forwardas, a jednostavno je ostale postaviti
https://github.com/Chia-Network/chia...-many-machines