Sličan problem sam imao kada sam prebacivao podatke s Windowsa na Mac. Vanjski disk je bio u NTFS-u koji nije dobro podržan na Macu i iako su svi podaci bili gore, Mac je vidio možda trećinu (uključujući i rsync kroz terminal). Probao sam drugi disk, vanjski SSD isto, ali problem je ostao. Na kraju mi kolega SU natuknuo da bi problem mogao biti u NTFS-u, nisam baš imao vremena googlati pa sam njega zvrcnuo. Preformatirao sam disk u exFAT i sve uspio prebaciti bez problema. Od tada, svi vanjski diskovi i stickovi koji se *urvaju između OS-ova mi stoje u exFAT-u.
Možda je nešto slično i kod tebe jer što jest jest, NTFS i Unix odnosno Linux se ne vole baš. Ovo da ne možeš obrisati može biti samo stvar do permissiona nad vlasnikom ili krivog vlasnika foldera i podfoldera i fileova. To na Linuxu riješiš naredbom:
Code:
sudo chmod -R 777 /path/do/mountanog/diska
# znači ne path do devicea tipa /dev/sdb i slično
A u Windowsima možeš kroz GUI gdje ima dosta klikanja ili pomoću icacls naredbe kroz elevated cmd:
Code:
icacls X:\ /save backup /T
# backup u slučaju da nešto zbrljaš
icacls X:\ /grant Administrators:(F)
# zamijeni X sa slovom diska i eventualno Administrators sa svojim user nameom
E sad, što si ti radio odnosno kako je došlo do toga, pojma nemam, ali mi se čini da Mint po defaultu ima umask 0022 tako da permissioni ne bi trebali biti problem, osim ako nisi nešto mijenjao.