standardna situacija i problem koji mi se javio milijun puta u toku backupiranja podataka i reinstalcije windowsa... ovog puta sam prekrižio linux mint kojeg sam koristio na laptopu, prebacio sve na vanjski 1TB disk od prijatelja, 100+ GB podataka i na isti laptop stavio windowse 8, a na stolni komp windows 10... spojio disk, počeo prebacivati podatke "odredišna mapa ima predugački naziv, bla bla bla" i izbaci error, crveni križ, svojstva: 0 bytes, hbg. neki drugi fajlovi: ne može pronaći putanju, možda je preimenovana, izbrisana, a možda je samo "shortcut" - pišem napamet errore, ali su nešto u tom kontekstu, da se uopće nisu prebacili s linux minta na vanjski 1TB disk i sada što pokušavam prebaciti su nekakvi "uništeni" i beskorisni folderi i fajlovi... 20% ne radi, 80% radi i sve OK, nema povratka nazad, kužim... zašto do toga dolazi? ne razumijem kako je moguće da u jednom momentu prebacim podatke, provjerim ih na vanjskom disku, sve OK, spojim na novo instalirani windows disk, podataka više nema - kako to? i drugo, prebacujem šta se da prebaciti, ono šta se ne da, ne može se ni izbrisati, jednostavno ne da tu naredbu izvršiti, ne da mi se ništa puštati na tom disku koji nije moj, kako da to izbrišem jer očito sa jednostavnim "delete" naredbom ne želi?