View Single Post
Staro 13.05.2021., 08:07   #186
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor dada-as Pregled postova
Dobro sam napisao, write brzina koju procitas na kutiji ssda je nebitna. Mozes pretraziti moje postove i vidjeti kako sam se prosli tjedan cudio ovim srotexima SSDeovima koje imam.

A kako se trosi SSD je da na 1Tb na HDDu potrosis zaokruzimo 2TBW. A slazem se s tobom da ce neki SSDei sa low TBW dugo trajati buduci su spori. naprimjer moj srotex jedan radi samo 1 plot odjednom, iako je 1TB, kad mu das 3 ima ogromnih problema, uspori se do boga. I onda ta tri plota radi cjeli dan i duze, ovako po jedan radi brze, 6-8 sati. Pa sad ako mu treba da napravi 2 TBW 2 dana, a ima 300 TBW, dakle 150 dana, ili ti ga pola godine ce drzat, firecuda, onaj mp600, ti nece krepat sigurno 2 godine.

P.S. mozda mozes naci neki peek u paralel plotanju pa mozda i taj srotex bude brze plotao, ali nije vrijedno zahebavanja, das malo vise para pa kupis kak treba.
Write brzina na kutiji je generalno POGREŠNA, ali brzina kao brzina je najbitnija...ili u prijevodu, sustained write speed. Na kraju su ovi najjeftiniji SSD-i bez DRAM i SLC keševa najpošteniji, jer im je brzina loša, ali je bar konzistentna, za razliku od ovih turbo nabrijanih kojima drastično padne jednom kad popune SLC
segregator je offline   Reply With Quote