13.05.2021., 08:07
|
|
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Autor dada-as
Dobro sam napisao, write brzina koju procitas na kutiji ssda je nebitna. Mozes pretraziti moje postove i vidjeti kako sam se prosli tjedan cudio ovim srotexima SSDeovima koje imam.
A kako se trosi SSD je da na 1Tb na HDDu potrosis zaokruzimo 2TBW. A slazem se s tobom da ce neki SSDei sa low TBW dugo trajati buduci su spori. naprimjer moj srotex jedan radi samo 1 plot odjednom, iako je 1TB, kad mu das 3 ima ogromnih problema, uspori se do boga. I onda ta tri plota radi cjeli dan i duze, ovako po jedan radi brze, 6-8 sati. Pa sad ako mu treba da napravi 2 TBW 2 dana, a ima 300 TBW, dakle 150 dana, ili ti ga pola godine ce drzat, firecuda, onaj mp600, ti nece krepat sigurno 2 godine.
P.S. mozda mozes naci neki peek u paralel plotanju pa mozda i taj srotex bude brze plotao, ali nije vrijedno zahebavanja, das malo vise para pa kupis kak treba.
|
Write brzina na kutiji je generalno POGREŠNA, ali brzina kao brzina je najbitnija...ili u prijevodu, sustained write speed. Na kraju su ovi najjeftiniji SSD-i bez DRAM i SLC keševa najpošteniji, jer im je brzina loša, ali je bar konzistentna, za razliku od ovih turbo nabrijanih kojima drastično padne jednom kad popune SLC
|
|
|