Citiraj:
Autor Cilim
Od kud ti znas da neki tvoj susjed ne radi neki biznis iz stana, a koliko znam imate tamo u onih 5 zgrada u prizemlju i nekakvih poslovnih prostora...
A oglasavanje je jedinstveno za sve zgrade...
Na njihovim stranicama jos ni žblj o optici (internetu - TV - telefonu) samo mobiteli...
|
U prizemlju u zgradi je gospođa koja popravlja staru odjeću pa će joj sigurno trebati brzina interneta od 10 GB. Konkretno ja imam tvrtku koja posluje iz mog stana i koristim internet u svojem poslovanju no brzina od 10 GB mi ni u snu ne treba za poslovanje. Tvrtke kojima trebaju takve brzine općenito imaju svoju vlastitu poslovnu zgradu i poprilično zaposlenika.
Da se baviš strimingom videa sa vlastitog servera onda možda, no u tom slučaju si ograničen snagom priključka na električnu mrežu, jer postoji limit za stambene objekte. Poslovni subjekti koji troše puno električne energije imaju svoju vlastitu poslovnu zgradu kao i odgovarajuću snagu priključka na električnu mrežu, što za stanbene objekte nije moguće, jer postoje standardi i ograničenja, pa onda ne možeš u stanu nakrcati opreme za nekakav biznis jer si ograničen propisima u pogledu priključene snage za električnu energiju, što znaći da ne možeš samo tako raditi biznis iz stana pa da ti trebaju ovolike brzine priključka na internet.
A i cijena električne energije za stanbene potrebe je jedna a za industriju druga, tako da teško u stanbenom objektu možeš raditi neki ozbiljan biznis za koji trebaš ovolike brzine priključka na internet. Ovo je samo moj osvrt. Čisto razmišljam kako u stanbenom objektu iskoristiti ovolike brzine a da ne dođeš u sukob sa zakonom i ograničenjima koja postoje za stanbene objekte.
Ništa osobno, samo na glas razmišljam kako i za što iskoristiti brzine od 10 GB ako je istina ono što piše na plakatu.
Evo jedne računice. Baviš se striming servisom. Jedan strim od 4K HDR od 25 MBs povlači da iz brzine od 10 GB možeš ivući 400 strimova u isto vrijeme. Za to ti treba poprilično opreme koja troši poprilično električne energije što je nemoguće zbog limitatora potrošnje električne energije naprabiti iz stanbenog objekta.
Pitam se ako će biti brzina od 10 GB kako je od toga moguće napraviti neki biznis iz vlastitog stana uz sva zakonska ograničenja koja postoje za stanbene objekte? Dakle biznis koji se može raditi putem interneta!
Malo da zagolicamo maštu i otkrijemo kako iskoristitti brzinu priključka na internet od 10 GB!