View Single Post
Staro 07.05.2021., 10:05   #14
Ante697
Registered User

Datum registracije: Mar 2008
Citiraj:
Autor Arba Pregled postova
Svejedno je koji miner, svi daju isto, samo im je kućište drugačije. Miner kad nema nikoga u blizini (10-20km) stvara od 10 do nekih 100-150 HNT mjesečno. Oko 0.05 stvara svako par sati i tako skupi oko 10 mjesečno. Ponekad potvrdi transakciju i onda izbaci po 13 komada jedan ili par puta.
Kad ima par drugih uređaja u blizini izbacuje od 200 do 800 HNT mjesečno ali naletio sam na mapi na jednoga koji je u mjesec dana skupio 1480 HNT.

Ja si zadnjih mjesec dana sebi i drugima naručujem od Nebre za 2600 kuna komad i čekam da dodju i kako si skupim usput naručim još koji.
Dok nama mineri dodju situacija po pitanju iskopanih hntova ce bit daleko losija od ovoga sto si ti napisao.
HNT reward (fiksni broj) se dijeil na sve minere u mrezi i za par mjeseci kad se pojavi jos tisuce minera(100k+?) to ce se vjerojatno brutalno srezat.
Isto tako u 8 mj ide halving tako da ne bi bas racunao na zarade kao sto su sada.

Kopat ce se vjv par komada mjesecno ako budes pokrivao sva tri faktora (nearby ap, challnege, witness) sto ce opet bit dobro ako cijena coina ode gore.

Sto se minera tice mislim da nebra ide iz UK pa mislim da te opet kaci porez/carina. Svakako Nebra i Rak imaju tolko narudbi da je upitno oce li doci do nove godine.
Ni s bobcatom nije idealna situacija ali zbog nacina placanja mugglepayom dosta manji broj narudbi imaju pa se pretpostavlja da najbrze dolazi (ne mora bit istina), a deklariraju dostavu 8-12 tjedana od 1.5.

Cijene minera su slicne, a bobcat je skuplji ali u startu ima duplo jacu antenu od ostalih i ima antenu na kablu. Jos su tu quadcore cpu 64gb memorije al sad ne znam kolko je to bitan faktor.
Svakako mislim da ce se bilo koji od njih brzo isplatit a i nije neki preogroman ulog. Ja sam isao na bobcata vise komada prvenstveno zbog brzine dostave i antene.
Ante697 je offline   Reply With Quote