Može netko potvrditi i baciti komentar iz iskustva, ako se ne varam nekolicina vas je imala Nighthawk 4G ruterčiće... Konkretno MR1100 i MR2100
a) ovaj IP-passthrough, je li to klasični bridge mode? Može li se tada iza modema UTP kabelom povezati wifi ruter kao s bilo kojim drugim modemom? User manuali malo loše to opisuju i spominju spajanje modema na komp preko usb-a...
b) može li se MR1100 ili MR2100 koristiti kao klasični kućni modem, na struji i u paru s wifi access pointom (ili wifi ruterom ukoliko ima pravi bridge mod)? Je li to uopće izvedivo na duže staze, ima li mana, limitacija i sl? Neki spominju da ih koriste 24/7 na struji, sa poštenim 2,4A adapterom i sa izvađenom baterijom - ali tada neke funkcije ne rade, ali nisam uspio zguglati koje.
c) kakve su interne antene u tim hotspotovima ako ih usporedimo s klasičnim modemima tipa B818? Tipa, ako na B818 imam signal 7/10 i spojim Netgeara na isto mjesto, mogu li očekivati neke gubitke (zbog veličine antene, uređaja, snage uređaja, ne znam)? Kod mene konkretno sa B715 sam imao prijam signala ajmo reći 5/10, prelaskom na B818 je i signal skočio na 7/10, iako nisu svi parametri savršeni ni prije ni poslije.
Imam neku fix ideju probati Netgear uređaj za po doma 24/7. Imam wifi router Asusov AC86U (može raditi i kao AP). Trenutno sam na B818. Mreža je TM (Gigabox).