View Single Post
Staro 30.04.2021., 14:51   #47
lobo64
Premium
Moj komp

lobo64's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Autor dada-as Pregled postova
mA nisu ovi diskovi dobri. Ovi Crucial su srot, da sam kupio ovaj Hikvision koji smjesno zvuci evo vec bi duplo bolje prosao, a cijena im skroo ista.

U ovom slucaju cak ova ploca ni nije problem ako bi umocio jednog 2TB SSDa, ali onog pravog. A cijene ovim kao sto kazes profesionalnim SSDeovima su osle u nebo, vec sam vidio apsurde tu na nasem trzistu, isti SSD kod jednog kosta 12k, kod drugog 24k. S tim da vjerojatno ovaj prvi nema na lageru pa ce i on vjerojatno updejtat cijenu.

No to su ovi profesionalni ploting SSDei, a ovi nasi tu mainstream su jos koliko toliko OK cijene...

A na papir se ne moze nista stavit kad se neznba cijena, ja ulozio nesto, na rizik, a tko ne riskira ne profitira.
Ciljaj diskove koji imaju veliki deklarirani TBW. Gledati profi ssd je OK, ako si suglasan istovariti tražena sredstva.

Možda je bolja solucija tražiti veliki HDD, tipa 12-16 TB u klasi WD Gold, WD RED Pro, SeaGate EXOS, Seagate Ironwolf Pro odnosno one koji imaju 7200 rpm i čim veći cache te godišnji workload od 550 TBW.

Takvi diskovi zapisuju sa cca. 250+ MB/s konstantno, što ti je brzina zapisivanja na ssd kad mu se zapuni cache (da ne velim da na dosta TLC i QLC diskova je ta brzina i puno manja).

Cijena je dosta veća nego za SSD, ali nebuš ga sigurno istrošil za tri mjeseca i u slučaju da odustaneš od mininga, ostaje ti kraljevski storage.